MEB'in omurgasını oluşturan iki akademik kişilik Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof.Dr. Ziya Selcuk ve İlkoğretim Genel Muduru Prof. Dr. Servet Ozdemir, daha fazla dayanamayarak istifa ettiler.
Milli Eğitim Bakanlığı'nda (MEB) Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Selcuk ve İlkoğretim Genel Muduru Prof. Dr. Servet Ozdemir, Bakan Huseyin Celik'e istifasını sundu. Celik'in iki isimle yaptığı ayrı ayrı goruşmelerde, Selcuk'un istifasını kabul ederken, Ozdemir'den okullar kapanıncaya kadar gorevine devam etmesini istediği ifade edildi. Ozdemir, Haziran ayına kadar goreve devam kararı verirken, Ziya Selcuk gorevinden ayrıldı.
İstifaları icin sebep olarak "burokratik ve siyasi yapı" ile yaşadıkları uyum sorununu gosterdiler.
Kulislerde ise bu iki akademik, saygın şahsiyetin planlama ve diğer teorik konularda kullanıldığı ancak yapılan planlamaların uygulamasında kendilerine soz hakkı tanınmadığı, atama ve gorevlendirilmelerde liyakate değil kişisel/siyasi tercihlere oncelik verildiği bu yuzden yapılan reformların kaduk kaldığı, bu durumda MEB'i yeniden yapılandırma icin gorevi kabul eden iki şahsiyetin "kullanılma" durumuna duştuğu, isimlerinin kullanılarak yıpratıldığı, Yanlış atama ve uygulamlar yuzunden MEB eğitim kalitesinde ise bir gelişme olmadığı sebepleriyle istifa etmeyi daha onurlu bir davranış olarak gormuş olabilecekleri konuşulmaktadır.
OĞRETMENLER CEPHE ALINDI, REFORMLAR UYGULANAMADI
Bu iki şahsiyet eğitimin, ozellikle ilkoğretimin yeniden yapılandırılması icin buyuk gayretler sarf ettiler. Ancak siyasi kadronun ve burokratların iş bilmezliği ve Oğretmenlerin cephe alınması, kusturulmesi yuzunden yeni mufredat başarısızlığa mahkum olmuştur. Bu iki şahsiyetin buyuk emekleriyle gercekleştirilen buyuk eğitim planlamalarının oğretmenlerin kusturulmesi, onemsenmemesi sebebiyle tabana yayılmadığı ve uygulanmadığı gorulmuştur.
....
Kariyer sahibi kişiler olarak bakanlığı bir makam kapma yeri olarak gormediklerini, iş yapma imkanının bittiğini gordukleri anda istifa ederek gostermişlerdir.
....
Prof. Dr. Ziya Selcuk ve İlkoğretim Genel Muduru Prof. Dr. Servet Ozdemir'in istifaları MEB icin buyuk bir kayıptır.
KAYNAK
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- İlkokul ve Ortaokul
- MEB icin onemli yaprak dokumu (istifalar)