Arduino kartından Raspberry Pi kartına geciş yapmayı duşunuyorum fakat aklımda bazı sorular var. Arduino bir mikrodenetleyiciye sahip iken Raspberry Pi kartı mikroişlemciye sahip. Bu da Raspberry Pi kartına bir işletim sistemi kurma avantajı olarak geri geliyor. Ayrıca kodlama dili olarak Raspberry Pi kartı Python kullanıyor ve bu benim icin bir artı olarak geri donecek. Fakat şunları merak ediyorum;
1-) Arduino projelerimde sahip olduğum araclar (mesafe sensoru, LCD ekran vs.) gibi şeyleri Raspberry Pi kartında kullanırken uyum sorunu yaşar mıyım, rahatca kullanabilir miyim?
2-) Yukleyebileceğim işletim sistemlerinin ceşitliliği ve en stabil calışanı nedir? Eğer yanlış anlamadıysam Raspbian kendi işletim sistemi fakat farklı işletim sistemi yukleyebiliyor muyum?
3-) En geniş arac yelpazesine sahip olan model hangisi? Bazı farklı kartların ve proje araclarının uyumlu olduğu modeller farklılık gosterebiliyor.
4-) Ayrıca bu kartta cok sık olmasa da RetroPie kullanacağım. Sizce son iki madde icin alabileceğim en iyi model hangisi?
5-)Kartı alırken yanına bir adet ekran almayı duşunuyorum. Ekran onerileriniz var mı ?
6-) Soğutması icin kendim bir fan devresi kurup onunla soğutmayı sağlasam verim alabilir miyim ?
Arduino Kartından Raspberry Pi Kartına Geciş
Elektrik & Elektronik0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Elektrik & Elektronik
- Arduino Kartından Raspberry Pi Kartına Geciş