Hangi Peygamberin Kızısın?
CemÂleddîn-i AksarÂyî hazretleri anlatır:
TÂbiînden Hasan-ı Basrî hazretleri bir gun dergÂhta otururken ihtiyar bir kadın gelir ve;
-Efendi hazretleri, benim bir kızım vardı oldu. Hasretine dayanamıyorum. Bana bir du oğret de ruyÂmda gorup hasretimi gidereyim, der. Hasan-ı Basrî hazretleri gerekeni yaptıktan sonra kadın gider. Fakat kadın, ertesi gun gozleri kan canağı gibi olduğu hÂlde ağlayarak tekrar dergÂha gelir. Hasan-ı Basrî hazretleri kadına;
-Nicin ağlıyorsun? diye sorunca kadın;
-Kızımı ruyÂda gordum, ama uzerine katrandan bir elbise giydirmişler cayır cayır yanıyor, cevabını verir.
Hasan-ı Basrî hazretleri ve yanında bulunanlar kendi sonlarının nasıl olacağını duşunerek ağlaşmaya başlarlar.
Aradan bir muddet gectikten sonra Hasan-ı Basrî hazretleri, ruyÂsında kendinin vefÂt ettiğini ve cennete girdiğini gorur. Cennette gezerken muhteşem bir koşk ve onunde bir kadın gorur.
O kadına;
-Yavrum sen hangi peygamberin hanımı veya kızısın? diye sorar.
Kadın;
-Efendim ben, bir peygamberin hanımı veya kızı değilim. Gecen gun size gelip de sizden ruyÂsında kızını gormek isteyen kadının kızıyım, cevabını verir.
Hasan-ı Basrî hazretleri;
-Kızım annen senin Cehennemde yandığını soylemişti. HÂlbuki sen yuksek makamlardasın. Bu makÂma nasıl ulaştın? diye sorar.
Kadın;
-Efendim biz kabir hayÂtında beş yuz elli kişi azÂb goruyorduk. Bir mumin kabristana gelip on bir İhlÂs, on bir Felak, on bir NÂs sûresini okudu. Kabristanda yatan muminlerin ruhlarına bağışladı. Allahu teÂl bize azÂb eden meleğe; “Benim Âyetlerim ve adım hurmetine burada bulunan ve azÂb gorenleri affettim. Onlara azÂb etmeyin ve birer makam verin” buyurdu. Onun icin bu makÂma geldim cevabını verir...”
Netice olarak, olen yakınlarımızı seviyorsak, onları uzecek kotu amellerden sakınmamız ve onlara dua etmemiz, sadaka vererek, hayır, hasenÂt yaparak imdatlarına koşmamız lazımdır...
Hangi Peygamberin Kizisin???
Dini Bilgiler0 Mesaj
●34 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Hangi Peygamberin Kizisin???