Bu arabayı yaptım ama farklı bir "guc kaynağı" kullandım. 9V pil ile "Arduino kartımı" besliyorum. Linkini atacağım pili kullanarak "motor surucusunu" besliyorum(L298n surucusunu kullanıyorum.) Motorlarım calışmıyor . İleri veya geri hicbir şekilde donmuyor. Daha once actığım bir konuyu incelemenizi istiyorum cunku bu projeyi daha onceden yapmıştım(duzgun calışmamıştı.) İlk denememde 9V pil ile hem "motor surucusunu" hem de "Arduino kartımı" beslemeyi denemiştim ama yetmemişti, motorlar "kucuk kucuk" donuyordu(guc kaynağım yetmemişti cunku.) Bu sefer guc kaynağım yettiği halde bu sorunu yaşadım. Yazılımsal olarak duzeltmeyi calıştım ama yine olmadı. Bence motorlarım bozuk.
Linkler:
https://www.hepsiburada.com/varta-pil-alkalin-v27a-p-HBV000008IYEI?magaza=Tunelsan
Arduino projemdeki guc kaynağı sorunu Fotoğraftaki devrenin tum bağlantılarını yaptım, yalnızca guc kaynağı konusunda sorun yaşadım. Ben de her sette gelen 9V pil ve o pili Arduino'ya bağlamamızı sağlayan yuvarlak bir uc var. Bu projeyi yapmak icin donuşturucumu kesmek istemiyorum. Sadece bir adet 9V pil ile Arduino'ya guc versem...
www.technopat.net

Surprizbozan: Kodlar [CODE title="Projem icin kullandığım Arduino kodları"]#define echoPin 12 //Ultrasonik sensorun echo pini Arduino'nun 12.pinine
#define trigPin 13 //Ultrasonik sensorun trig pini Arduino'nun 13.pinine tanımlandı.
#define MotorR1 6
#define MotorR2 7
#define MotorRE 9 // Motor pinlerini tanımlıyoruz.
#define MotorL1 4
#define MotorL2 5
#define MotorLE 3

long sure, uzaklik; //sure ve uzaklık diye iki değişken tanımlıyoruz.

void setup()

void loop()
else

}

void ileri()

void sag()

void geri()[/CODE]