Arkadaşlar iyi gunler. Kısa sure once bir sistem topladım. İkinci gunu elektrik kesilince birden korkmaya başladım ve internetten araştırma yaptım. Bir cok kişi ani elektrik kesintisinin masaustu bilgisayarlarda soruna yol actığını, anakartı yaktığını vs. yazmış. Boyle olunca iyice korkmaya başladım ve araştırmaya başladım. Araştırmalarım sonucunda akım korumalı priz aldım. Tuncmatik marka. Odamdaki priz ile bilgisayar masam arası uzak dolayısıyla uzatma kullanıyordum. Akım korumalı prizi alınca odamdaki ana prize akım korumalıyı taktım, uzatma fişini de akım korumalı prize takarak normal kasa ile monitorumu uzatmaya taktım. Bu kullanım yanlış mıdır? Tam tersini mi yapmalıyım? Doğrusunu soylerseniz cok sevinirim. Bir de bu elektrik kesintilerinde PSU onemli bir faktormuş. Benim PSU'm Thermaltake V200 600W 80Plus. Bu PSU sizce elektrik kesintilerine karşı dayanıklı mıdır? Cevap veren herkese şimdiden cok teşekkur ederim. Bu konuyu acma sebebim az once babamın ben odev yaparken habersizce şalteri indirmesi. İndirdikten sonra şalteri indirdim diyor bir de.