Witcher 3 yukledim. Daha once laptopumda bir sure oynamıştım. Donma ve kasma oluyordu. O yuzden yeni bilgisayarıma iştahla yukledim. Sadece 15 dk oynadım, sonuc inanılmaz bir baş donmesi. Yani "baş dondurucu grafikler" tabirini ciddi ciddi yaşamış oldum
İnternette biraz araştırma yaptım. Oyunun ini. dosyalarında motion sickness ayarının false- yerine true yapılmasını tavsiye ediyorlar. Witcher sense modundayken ekranın etrafındaki bulanıklık efektini kapatıyor. (ki ben 15 dk icinde neredeyse hic kullanmadım bu ozelliği) Bunun dışında FOV field of view'un arttırılmasını tavsiye etmişler. Son olarak da grafik ayarlarından motion blur efektini kapatanlar da faydasını gormuş. Bu dertten muzdarip olanlara ayrıca TV'den daha uzak oturmaları (ben nispeten yakındım), ortamın karanlık olmaması (benim evde ışıklar acıktı), mouse hassasiyetinin duşurulmesi gibi onerilerde bulunulmuş. Bu bilgileri "Reddit- motion sickness" konusundan edindim. Ozetle araba tutması gibi bir olay olduğu ifade ediliyor.
20 yıldır bilgisayar oynarım, hic daha once boyle birşey başıma gelmedi, cok sevdiğim hobimden soğudum resmen. İnanın ilgili tavsiyeleri yapıp denemeye kokuyorum yine başım doner mi diye. Gecmiyor cunku kolay kolay ve yaşam kalitesini aşırı duşuruyor.
Daha once başına boyle birşey gelen (witcher 3 veya başka bir oyunda) cozumunu bilen varsa bilgilerini paylaşmasını rica eder, şimdiden teşekkur ederim.