Merhabalar sevgili sosyal uyeleri. Umarım gununuz guzel geciyordur. Size uzun zamandır calıştığım bir projenin ilk meyvelerini sizinle paylaşmak istedim ve isteyenlere de detaylı anlatıp yardımcı olacağım. Oncelikle FFB bir direksiyon yapmıyorum cunku yoğurt kapağı vs. kullanmayacağız. Sen o yoğurt kapağını 50-60 TL'lik motorla cevirirsin ama direksiyonu taktığında o motor ve surucu zarar gorur. Neyse lafı fazla uzatmadan başlıyorum.

Malzemeler:

-Arduino leonardo.
-Encoder(yazıcıdan bir mil ile timing diski de gelir.).
-Hurda bir direksiyon(bu aslında kolaya kacmak oluyor . Ama pedallarda sadece pin bağlayarak sorunu cozup kullanabileceğiz.).
-TM1638 gosterge(opsiyonel).
-Kablolar.
-On-off Switch(sebebini ben de bilmiyorum.).
Yoğun istek gelirse el freni ve viteste gelebilir.

Yapımı:

Arduino Leonardo'yu iki kere reset tuşuna basarak Bootloader moduna geciriyoruz ve atacağım dosyadan icine Firmaware'yi atıyoruz.
Direksiyonu sokup 90 dereceye kitleyen mekanizma ve yayı sokuyoruz. Ayrıca encoder icin de elverişli hale getiriyoruz.

Ayrıca kullandığınız encoder yazıcıdan cıkansa altından cıkan milide kesip ayarlıyoruz.

Oradaki siyah parca potansiyometreyi tutan parcaydı. Artık encoderimi mumkun mertebe sabit tutacak parca.

Ben şimdilik buraya kadar gelebildim. İstediğiniz her soruyu sorabilirsiniz mumkun olduğunca cevaplarım. Hepinize iyi gunler, goruşmek uzere. .