Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Mudur Yardımcılığı Secme ve Mudurluk İcin Duzey Belirleme Sınavı actı. Sınav 30 haziran'da yapılacak. İşte ilgili acıklama:
Sayı : B.08.0.PGM.0.23.09.01/ 40871 12 MAYIS 2006
Konu : Eğitim Kurumları Mudur Yardımcılığı Secme ve Mudurluk İcin Duzey Belirleme Sınavı
GENELGE 2006 / 41
İlgi : Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yoneticilerinin Atama ve Yer DeğiştirmeYonetmeliği.
İlgi Yonetmelik hukumleri cercevesinde eğitim kurumlarına mudur ve mudur yardımcısı olarak atanacakların belirlenmesi amacıyla 30 Haziran 2006 tarihinde mudurluk icin Duzey Belirleme, mudur yardımcılığı icin Secme Sınavı yapılacaktır. Mudur yardımcılığı Secme Sınavına katılacaklarda oğretmenlikte adaylığı kaldırılmış olmak, Duzey Belirleme Sınavına katılacaklarda ise atanacakları eğitim kurumu icin ilgi Yonetmeliğin 8’inci maddesinde belirtilen sureler kadar yoneticilik yapmış olmak şartı aranacaktır.
Halen ya da daha once mudur yardımcılığı gorevinde bulunmuş olanlar mudur yardımcılığı secme sınavına, halen ya da daha onceki bir tarihte eğitim kurumu mudurluğu gorevinde bulunmuş olanlar ise Duzey Belirleme Sınavına katılmayacaklardır.
Sınavlarla ilgili hususlar;
1-Duzey Belirleme ve Secme Sınavı İle İlgili Hususlar, Eğitim Teknolojileri Genel Mudurluğunce hazırlanarak 16 Mayıs 2006 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve http://sinavlar.meb.gov.tr adresinde yayınlanacak e-kılavuzda yer alacaktır.
2-Başvurma işlemleri; merkez teşkilatına bağlı okul ve kurumlarca ve illerde okul mudurluklerince 22 Mayıs-02 Haziran 2006 tarihleri arasında internet aracılığı ile elektronik ortamda gercekleştirilecektir. Bu işlemler ile ilgili acıklamalar http://sinavlar.meb.gov.tr adresinde yayınlanacak e-kılavuzda yer alacaktır.
3-Adaylar, 20 YTL sınav ucretini başvuru tarihleri arasında T.C. Kimlik numarasının yer aldığı nufus cuzdanı veya yerine gecen belge ile T.C. Ziraat Bankası Beşevler Şubesi 5500537-5001 ile T.C. Vakıflar Bankası Ankara Merkez Şubesi 2071082 nolu hesaplarına yatıracaklardır. Ucret yatırma esnasında adayların girecekleri sınavın ismi belirtilecektir.
4-Sınavların konuları, sınavlara giriş yerleri, sınav sonuclarının ilanına ve sınavlara ilişkin diğer hususlar e-kılavuzda yer verilecektir.
5-Başvuruda bulunan adaylardan gerekli şartları taşımadığı sonradan tespit edilenler sınavlara alınmayacakladır. Şartları taşımamakla birlikte sınavlara girenlerin sınavları gecersiz sayılacaktır.
6-Sınav yurutme kurulu ve bina sınav komisyonu uyeleri, salon başkanı ve gozculeri ile diğer gorevlilerin sınav gorevi karşılığı ucretleri Eğitim Teknolojileri Genel Mudurluğu Doner Sermaye İşletmesi mutemetlerince sınav gunu odenecektir.
Duzey Belirleme ve Mudur Yardımcılığı Secme Sınavlarını gercekleştirme surecinde herhangi bir duraksamaya sebebiyet verilmemesi bakımından gerekli onlemlerin zamanında alınmasını rica ederim.
Doc. Dr. Huseyin CELİK
Millî Eğitim Bakanı
kaynak haber10
Sınava Girecek Tum Oğretmenlere Başarılar Dilerim.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- İlkokul ve Ortaokul
- Mudur Yardımcılığı Sınavı 30 Haziran'da