Carnegie Mellon Universitesi'ndeki yapay zeka araştırmacıları kelimeleri fiziksel hareketlere ceviren bir yapay zeka aracı uretti. Joint Language-to-Pose ismiyle ya da JL2P kısaltmasıyla anılan bu arac, doğal dili 3 boyutlu duruş modelleriyle ilişkilendiriyor.
Pozları tahmin eden eklem yerleştirme, uctan uca eğitim programı oğrenimi ile eğitildi. Bu eğitim kapsamında yapay zeka, daha zor hedeflere gecmeden once daha kısa gorev tamamlama dizilerini yerine getirdi.
Şimdilik cop adamlarla sınırlı olan JL2P animasyonları, uzun vadede kelimeleri insan hareketlerine cevirerek insansı robotların fiziksel gorevleri yerine getirmesini sağlayabilir. Aynı şekilde bu teknolojinin oyunlar veya filmler icin sanal karakterler yaratabilmesi de olası.
Bu arada JL2P'nin kelimeleri gorselleri donuşturen ilk calışma olmadığını da hatırlatalım. Microsoft'un Haziran ayında tanıttığı ObjGAN, acıklamalardan gorsel eskizler ve storyboardlar uretirken, Disney'in urettiği yapay zeka algoritması storyboard uretmek icin senaryodaki metinlerden faydalanıyor. Nvidia'nın GauGAN'ı ise ağaclar, dağ ve gokyuzu gibi kelimelerle etiketli fırcalar ile kullanıcıların manzara resimleri cizmesini sağlıyor.
JL2P'nin yetenekleri kapsamında yurume, koşma, gitar veya keman gibi enstrumanlar calma, sağ ve sol gibi yon talimatlarını takip edebilme, yavaş veya hızlı olmak uzere hız kontrolu sağlayabilme yer alıyor.
Son olarak JL2P'nin 2018'de SRI International araştırmacıları tarafından onerilen son teknoloji AI ile karşılaştırıldığında, insan hareketi modellemesinde yuzde 9 iyileşme kaydettiğini belirtmekte fayda var
Jl2P Yapay Zeka
Webrazzi Insights
Son Insights İcerikleri
5G teknolojisi Cloud Gaming'i nasıl etkileyecek?
Avrupalı geleneksel bankalar, mobil konusunda dijital bankalara gore bir adım onde
Bankalar dijital donuşum konusunda sigorta şirketlerini geride bırakıyor
Son Insights Raporları
Sosyal Ticaret Farkındalığı Araştırması [Araştırma Raporu]
Sağlık Sektorunde Blockchain'in Bugunu ve Geleceği
Servis Olarak Bankacılık - BaaS ve Fintech'ler [Rapor]
Insights hakkında detaylı bilgi
Şirketinizin Insights hesabı var mı?
0 0
Yapay zeka araştırmacıları dili fiziksel hareketlere ceviren bir arac uretti
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●30 Görüntüleme
- ReadBull.net