Bağcılar Belediyesi'nin duzenlediği iftar programına kısa bir sure once Musluman olan dunyaca unlu ABD'li sanatcı Della Miles katıldı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Cağırıcı'nın misafiri olarak programa katılan unlu şarkıcı Azerbaycan Dostluk Parkı'nda vatandaşlarla bir araya geldi. Ezanın okunmasına dakikalar kala vatandaşlara Turkce olarak hitap eden unlu sanatcı, “Afiyet olsun, hayırlı iftarlar” dedi. Kuran tilavetinin ardından vatandaşlarla birlikte aynı sofraya oturan Miles, 3 bin 500 kişiyle birlikte ilk iftarını yaptı. Della Miles seyahatleri dolayısıyla oruc tutamadığını belirtti. ABD'li sanatcıya yoğun ilgi gosteren 7'den 70'e herkes fotoğraf cektirmek icin adeta birbirleriyle yarıştı.
[h=3]“Herkes burada bir vucut gibi” [/h] Turkiye'deki ilk iftarını yaptığını dile getiren Amerikalı sanatcı Della Miles, “Bu benim ilk davete katılmam. Bu cok guzel bir duygu. Heyecanlıyım. Nasıl davranacağımı bilmiyorum. Butun Dunya'yı dolaşıyorum ama boyle bir sahne hic gormedim. Herkes burada tek vucut gibi. Durust olmak gerekirse bugun oruclu değildim. Cunku butun gun seyahatteyim ve butun gun cok calıştım. Ama tabi ki orucumu tutuyorum. Herkes cok guzel. Bir suru guzel cocuklar var. Eğer cocuklar varsa sevgi de vardır” diye konuştu.
[h=3]“Herkes aynı sofrada buluşabiliyor” [/h] Ramazan'ın Turkiye'de huzurla başladığını belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Cağırıcı, “Ramazan sadece Turkiye'de değil tum İslam coğrafyasında orucla guzel bir ibadetle devam ediyor. Onemli olan huzur icerisinde bu ibadeti yapabilmek. Ulkemizde de huzurla başlayan Ramazan maalesef kısa surede dunyanın dort bir yanında zulum var kan var gozyaşı var. Kendilerine geldikleri icin cok teşekkur ediyorum. İnşallah Ramazanın bereketi ve rahmetiyle Dunya'daki zulumler de son bulması icin de dua ediyoruz. Bugun burada herkes bir arada doktoruyla muhendisiyle, belediye başkanıyla, sanatcısıyla herkes aynı sofrada buluşabiliyor. Yani herkes aynı duyguya sahip ve aynı inanca sahip, insanlar bu sofrada bir araya geliyorlar. Her birinin ortak bir faydası var” diye konuştu.
Sevban Sevkal - Tunacan Atalay
ABD'li Şarkıcı, Turkiye'deki ilk iftarını İstanbul'da actı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●37 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- ABD'li Şarkıcı, Turkiye'deki ilk iftarını İstanbul'da actı