Oğretmenim Ben

Kar demedim, kış demedim yollarda
Emek verdim, sizin icin yurudum
Can oldum ben, o incecik kollarda
Işık oldum, icin icin eridim

Koy yolları ilk durağım oldu da
İlk yıllarım, o yollarda kaldı da
Okul zilim, o ellerde caldı da
Şimdi gecen o gunleri ozledim

Muş’ta Figen, yıllar once canımdı
Sonra Elvan, benim mutlu anımdı
Cıvıl cıvıl, cocuklarım benimdi
Haber saldım, gullerime gel dedim

Elif, Caner, Merve hani gullerim
Acık kaldı, buz tuttu da kollarım
Kuşlar konmaz, yapayalnız dallarım
Ayrı kaldım, beni hemen bul dedim.

Anadolum, cocuğumun beşiği
Okul yolum, geleceğin ışığı
Bu can sizin, guzelliğin Âşığı
Gozun yaşı, bitsin dedim, sil dedim

Kar demedim, kış demedim yollarda
Terler doktum, sizin icin yurudum
Hayat oldum, o incecik kollarda
Aydınlattım, icin icin eridim.
"Şair: Gunduz Aydın"

Eğitim alanındaki en buyuk stratejik yanlış; Turkiye'nin milli hedeflerini, konumunu ve de gucunu kavrayamamış yoneticiler tarafından yapılan eğitim plÂnlamasıdır. Turkiye'de Turk kimliği yerine Avrupalı kimliğini yayıcı Erasmus gibi projeler uygulanıyor. Bazı evrenselci ve kureselci projeler Harp Okullarına bile girebiliyor. Ustelik hayali bir AB uyeliği beklentisi uğruna…

Turk Eğitim Sistemi modernleşme ve cağdaşlaşma adı altında disiplinsizliğe, kuralsızlığa ve başıboşluğa itilmiştir. Oğretmenlerin ve okul yoneticilerinin eli kolu bağlanmıştır. Ferdi ozgurleştirme adı altında sosyal bağlar zayıflatılmıştır. Sınıf gecmeler kolaylaştırılmıştır. Turkiye'ye uymayan ithal liberal eğitim anlayışlarına teslim olunmuştur. Okul, sadece oğretim -o da tartışmalı- merkezi olmuş; mutabakatlara dayalı kultur politikası geliştirilemediği icin eğitim okulun dışına itilmiştir. Turkiye, bundan kararsız toplum manzarası gosteriyor. Okul dışında eğitilen ve boşlukta kalan gencler TV magazin programlarının esiri ve taklitcisi olmaktadır. Burada ornek ideal tipler verilmemektedir. Kitap ve gazete dahi okumayan, magazin konular icinde eriyip silinen gencler icin catışma statu sağlar hale donuşmektedir. Aile ici sorunlu cocuklar adeta cevrelerinden, arkadaşlarından intikam almakta ve dovuşmektedirler. İşin icine bazı yayın organlarının tahrik ettiği cinsel konular da girmektedir. Oğrenci, cinsel ve uyuşturucu teroruyle karşı karşıyadır. Mahrem kalması gereken bazı duygu ve duşunceler, aleni ozgurlukculuk malzemesi yapılmaktadır. Orf ve Âdetlerle yabancılaşma bu ornekleri ortaya koymaktadır. Boş zaman faaliyetleri yaratılamayan ve rehberlik hizmeti yeterince verilemeyen gencler; eğitilmemelerine, sınav ve ezber ağırlıklı bir cıplak oğrenimden gecirilmelerine tepki duymaktadırlar. Genc, enerjisini sarf edemiyor. Ceza alan oğrenci hemşehrileriyle veya mahalle komşularıyla okul basabiliyor. İdareci yaralıyabiliyor. Bu mu cağdaş, ozgurlukcu ve demokrat eğitim? Ne ekiyorsak onu biciyoruz. "alıntıdır"

Liselere bakanlıktan yine yazı gonderildi ozetle bu yılda kalma yok korkarım ki yakında oğretmenler sınıflara giremiyecek aydın gecinen kara cahillerde cıkıp bağıracaklar -'tek neden Kurtlar Vadisi'' diye.
Bu ekonomi duzeliyor kandırmacası benim aklım hep o bildik hikayeyi getiriyor. Hani tencerenin icine bir kurbağa atılır ve su yavaş yavaş ısıtılır. Kurbağa ılık suda mayışır refleksleri gevşer ve su kaynamaya başladığında zıplayamaz bile...
Ekonomi iyiye gidiyor............ Vatanda elden gidiyor ama olsun ekonomi iyiye gidiyor...