CAKRALAR

Gece yarısı uyandım ve cakralarımın uzerinde parlak renkli mandalaların (uzak doğuda kullanılan dort yanı simetrik desenler) donduğunu gordum. Aylar sonra, beş yıllık bir Kundalini uyarımının icinde yaşayan bir arkadaşım bedeninin uzerinde renkli tekerlekler gorduğunu anlattı. Kalp cakrası uyarılan bir kadın goğsunde bir şeylerin donduğunu hissettiğini soyledi. Irina Tweedle "Ateşin Kızı" (Daughter of Fire) eserinde ruhsal donuşumunde aynı şekilde kalp cakrasının donduğu duyumunu yaşadığını yazmıştı. (Tekerlek veya cark anlamına gelen) Cakra, bedendeki enerji merkezlere verilen Sanskritce terimdir. Yoga edebiyatına gore insan bedeninde 7 esas ve 43 tali cakra bulunmaktadır. Butun cakraların donduğu soylenmektedir, ama donuş hızları bedendeki enerji miktarına (cakraların uyarıldığı derecesi) orantılıdır. Bircok kadim kultur bu enerji girdaplarına aşinadır, ancak onemli saydıkları cakraların sayısı konusunda farklı goruşler arz etmektedirler. Hopi Kızılderililer bedende 5 enerji merkezi tanımaktadır; Meksikalı Huicol Kızılderililer bedenin ceşitli yerlerinden ışın veren enerji alanlarından soz ederler ve Kuna Kızılderililer cakra bolgelerinde sekiz ruhun mekan ettiğini inanırlar. Yogilerin unlu "siddhi'leri" (ruhsal gucleri) uyarılmış cakraların sonucudur. Cakralar ve kundalini aslında yarılmaz bir butunu tamamlarlar. Kundalini yukseldiğinde cakralar acılır. Eğer kundalini uyarılmamışsa butun cakraları uyandırmak mumkun değildir. Kundalini'de olduğu gibi cakraların uyarılması veya delinmesi [Kundalini tarafından] uzun gelişimsel bir surectir. Donuşumumuzun değişik evrelerinde belirli cakraların uzerinde calışıldığını veya aniden acıldığını hissedebiliriz. Bazen aynı surede birden fazla cakra temizlenebilir (Coğu kez 6 ve 3, 7 ve 4 birlikte cift olarak acılırlar). Cakralar herhangi bir sıradan acılabilir. Cakralarım , birkac ay donuşumlu şuur halleri yaşadığım surecimin erken evrelerinde dramatik değişimlerden gecti. Bazen elim otomatik olarak (goğusun ortasındaki [kalp]) 4. cakrama değerdi, sonrada 3. ve 6. cakrama enerji transfer ederdi. Bu olduğunda alnımda (6. cakra) veya guneş sinirağımda (3. cakra) enerji yoğunluğu hissederdim. Kısmi uyarımda sadece alt cakralar etkilenmiş olabilir, sonra da Kundalini tekrar yatışabilir. Tam bir Kundalini deneyiminde ust dort cakra da icerilir. Her cakra belirli bir şuur seviyesini idare eder. 1., 2. ve 3. cakralar dunyasal yaşamda gerekli normal işlevlerin bilincini yonetir. 3. cakranın ustundeki cakralar bizi giderek incelen şuur halleri ve algılama seviyelere acar. Cakralar konusunda coğu oğreti aktif ve uyarılmış cakralar arasında belirli farklar kabul ederler. Aktif cakralar enerjinin duzenli bir şekilde toplandığı merkezlerdir. Herkesin cakarlarında faaliyet vardır ve her birey belirli cakralarda diğerlerine kıyasla daha cok enerji yonlendirir. Cok ihtiraslı birinde 2. cakra cok faaldir, rekabetci birinin 3. cakrası faaldir ve entelektuellerin 6. cakrası faaldir. Temelde aktif yedi cakranın şuur seviyeleri şoyledir:

İHTİYACLAR - 1. cakra: (omurganın dibinde kok cakra) -- Fiziksel olarak hayatta kalma - yiyecek bulma, barınma, korunma, vs. Bu bedensel bilincin seviyesidir. Bu cakranın uyarım sırasında omurganın dibinde garip hisler olabilir. Kaşınma, karıncalanma veya daha guclu titreşimler veya kuyruk sokumunda carpma ve catlamalar. İlk cakra acıldığında, şakti muhteşem bir şekilde yukarıya fırlayabilir. Bu omurgalarda sarsılmalar ve şiddetli ağrılara neden olabilir. Cakralar delinmeye başlandığında bolgelerinde yoğun ısı hissedilebilir.

ARZULAR - 2. cakra: (gobek altında bulunur) Zevk arama ve acıdan kacınma (icgudusel anlamda cinsellik bu seviyeden kaynaklanır). Bu duygular seviyesidir. 2. cakra uyarımı guclu cinsel duygulara neden olabilir. Kıskanclık veya nefret gibi onemli negatif duygu patlamaları bu seviyede tetiklenebilir. Kurt, ayı, kaplan gibi vahşi kedi turleri gibi ceşitli hayvanlarla garip odeşmeler oluşabilir. 2. cakra delindiğinde ani orgazm gecirdim. Bu da hoş bir surprizdi. Ayrıca devasal bir kaplanın icguduleri ve davranışlarını ustume aldığım gecici bir surec yaşadım. Bu baş dondurucu ve urkutucu bir deneyimdi.

GUC- 3. cakra: (guneş sinirağında) Kişisel guc, erk - ahlak, karar, başkalarına karşı benlik. 3. cakranın acılışı bir bir duygusal sarsıntıya yol acabilir. Cok acı verici bilincaltı malzeme ortaya cıkabilir. Kusma, ishal, mide krampları, mide bulantısı ve diğer sindirim sorunları bu acılışa eşlik edebilir. 3. cakranın acılışında telepati, durugoru, duru-işitme ve astral varlıkları fark etme ortaya cıkabilir. Yeni uyarılmış bir 3. cakra kişiyi aşırı duyarlı ve psişik hassas yapabilir.

BİRLİK - 4. cakra (kalp cakrası, goğusun ortasında bulunur). İlişkiler, paylaşılan deneyimler, benliği aşmak. Bu şefkat seviyesidir. 4. cakra uyarıldığı zaman, goğuste ezici baskı hissedilir. Ben sanki goğsumde bir fil oturuyormuş gibi hissettim ve bu acılışla ilgili tipik solunum sorunları yaşadım. Kalpte ve goğuste titreşimler hissedilebilir. Kalp atışları duzensiz ve aşırı hızlı olduğu sureler yaşanabilir. Kalp krizini andıranlar dahil goğuste her turlu rahatsızlıklar yaşanabilir. Celişkili olarak sevilenlerden mesafe hisleri 6. cakra acılışının erken evrelerini belirleyebilir. Psişik veya ruhsal şifa yapabilme gucu, psikokenetik gucler (cisimleri uzaktan hareket edebilme gucu) uyarılmış bir kalp cakradan meydana gelir. İstekleri yerine getirme ve yetiler geliştirme de bu cakra acıldığında artar.

İFADE - 5. cakra (boğaz merkezi, yeri boğaz altı) İlham, iletişimle kendini ifade etme. Bu yaratıcılık seviyesidir. Bu cakranın acılışı coğu zaman uzun surur. Boğazlanma ve boğazda sıkışma hissedilebilir. Sanki boğazda bir tumor varmış gibi icsel bir basınc hissedilebilir. 5. cakram acıldığında aylardır sıvıdan başka bir şey yutamadım. 15 kilo kaybettim. Acılmış bir 5. cakra ani seslenmelere neden olabilir. Bunlar garip sesler olabilir, şarkı soylenebilir (bazen bilinmeyen dillerde) veya sanki kendinden gelemeyen kelimeler soylenebilir. Duru-işitme de gelişebilir, icsel sesler veya başkaların duşunceleri duyulabilir. Boğazda (veya alında veya kafa tepesinde) bir delik hissi de olabilir, havanın bu delikten gectiği hissedilebilir.

AYDINLANMA - 6 cakra (alnın ortasında ucuncu goz yeri) Soyut duşunce - entelektuel odaklanma. Bu bilgi seviyesidir. 6. cakra uyandığında ozellikle gozlerin etrafında ve alında olmak uzere başta muazzam bir basınc hissedilir. Bunlar şiddetli baş ağrılara neden olabilir. Alın yamaclarında cekilme ve titreşimler hissedilebilir. Gozler aniden şaşı konuma gelebilir veya başın icinde donebilir. Gozler acık veya kapalıyken goz kamaştırıcı duş veya vizyonlar gorulebilir, bazen devasal tek bir gozun dışa baktığı gorulur. 6. cakra acıldığında ruhsal rehberler, ilahlar, koruyucu melek veya guru gorulebilir. Bu acılışla astral seyahat ve beden dışı deneyimler ortaya cıkabilir.

YUKSELİŞ - 7 cakra (tac cakra, başın tepesinde bulunur) Huşu -- ruhsal odaklama. Bu ilahilik bilincidir. Tac cakra acıldığında başın ustunde karıncalanma, titreşim veya dolaşan enerjiler hissi vardır. Bazıları icin kafatası ağarabilir, benim ve başkalarının deneyimlerinde kafatasın tepe kemikleri derinin altında ayrışır ve hareket eder. 7. cakra uyandığında coğu zaman olağandışı deneyustu deneyim yaşanır. Başın ustune inen bilinc-ustu bir ışık yaşanabilir. 7. cakra delindiğinde sıkca samadhi (derin vecd hali) yaşanır.

İlk uc şuur seviyesi ego bağımlı ve kişisel hayatta kalma ve tatminle ilgilidir. 4. kalp cakra seviyesinde gercek anlamda başkalarına karşı duyarlı olma mumkun olur. Ressamlar, muzisyenler, konuşmacılar ve kaşifler coğu kez 5. cakra seviyesinde faaldirler. Dahilik guclu bir 6. cakra ile ilintilidir. Dindar insanlar ve ruhsal arayışta bulunanların genelde 7. cakraları faaldir. Uyarılmış cakralar daha karmaşıktır. uyarılmış bir 3. cakra guclu bir duyarlılığa neden olur -- bu durumda başkaların fiziksel ve duygusal hallerini hissetme yetisini verir. Bu kişinin bir "psişik sungere" donuştuğu civardaki butun duyu ve duyguları algıladığı "sınırsız" bir haldır. Eğer kalp veya ust cakralar aynı zamanda uyarılmamışsa bu zorlanmaya neden olabilir. Kişi, bu fiziksel ve duygusal alıntıların kendine ait olmadığının farkında olmaz ve bu kafa karışıklığa ve uyuşmazlığa neden olabilir. Uyarılmış bir 3. cakra ayrıca kişiyi başkalarından gelen mudahalelere, kotu niyet ve maniplasyonlara acık tutabilir. Uyarılmış kişi bu tur kişilerin karşısında rahatsızlık hisseder, mide bulantıları veya ağrılar hissedebilir, hatta kusabilir. Bu mide rahatsızlıkları midede yumruk yeme hissiyle birlikte ayrıca guneş sinirağı civarında sıkışma ve basınc hisleriyle birlikte gelebilir. Butun bunlar 3. cakrası acık olan kişi icin karşısındaki kişinin onu aldattığı veya mudahale ettiği konusunda mukemmel bir barometre gorevi gorur. Bazen 3. cakra rahatsızlıkları belirli bir kişiden gelen etkiden ziyade kitlesel bir enerjiden kaynaklanmaktadır. Guclu toplumsal catışma ve uyuşmazlıklarda da guneş sinirağı bolgemde bulantı ve gerilim hissetmişimdir. Orneğin California'da Robert Anton Harris'in idamı ve Amerikan genel secimden onceki haftalar. 3. cakrası uyarılmış bir kişi gucun istismar edilmesine tahammul etmeye goz alamaz. Ani ve şiddetli fiziksel tepkiye maruz kalmamak icin catışmadan kacınamaz. Ayrıca 3. cakra uyarıldığı zaman insan kendini ortaya koymak icin acımasız rekabete girmek artık gecerli bir yol olmaktan cıkar. Başkalarına yalan soylemek, aldatmak veya uzerinde hakimiyet kurmak fazla acı verici olmaktadır. 3. cakrası uyarılmış bir kişi egemenlik kurma hususunda cok kotu olabilir, ama iradesini iyi, en sağlıklı ve pozitif kullanmayı oğrenir. (Bu dersi oğrenemeyen kişiye kronik, şiddetli fiziksel ve psikolojik rahatsızlıklar şeklinde cok acı verici deneyimler verir.) Uyarılmış 3. cakra kendini korumak namına zarar vermemeyi oğretirken, uyarılmış kalp cakrası bizi kendiliğinden ozgecilci, insancıl ve sevecen kılar. Bu hal 3. cakra ozellikleri olan iyilikseverlik, dunyayı kurtarma veya Mesih kompleksi değildir. Bunun yerine diğer kişileri başka bir ben olarak gorme hali ortaya cıkar. Birine acı herkese acı verdiği, birine gelen yardım herkese geldiğini direkt olarak hissederiz. Kalp seviyesinde buyuk bir alcakgonullulukle beraber butun varlıkların yuce değerini hissederiz 5. ve 7. cakra seviyelerinde varoluşun muhteşem ve goz kamaştırıcı boyutlarına acılmaktayız. Uyarılmış bir 5. cakra bizi spontane ve gercek yaratıcı ifadeye acmaktadır; uyarılmış bir 6. cakra bizi bilgeliğe acar; uyarılmış bir 7. cakra hali olanla tam bir birlik sağlar (aydınlanma). (7. cakranın otesinde de cakralar ve şuur seviyeleri vardır, ama bunlar, ancak bunlar uyarılmış Kundalini'den bağımsız calışır.) Psişik yetiler bu seviyelerde ortaya cıkar. Ancak bu yetiler bu yuksek seviyelerde bulunan hazinelere kıyasla onemsizdir. Bu uyarılmış cakralar fiziksel ve zihnin otesindeki idraklere, sonsuzluğa acılan kapılardır. İlk uc cakra esas olarak kişisel hususlarla ilgiliyken, 4. ve 7. cakralar kişilik otesidir. Cakralar her zaman sırayla acılmazlar: 3. cakra 2. cakradan once acılabilir, 6. cakra 4. cakradan once acılabilir vs. Ayrıca yaşam kalitesi veya farkındalık seviyesi her zaman cakranın yuksekliğiyle orantılı değildir. Başka bir deyişle, tamamen acılmış bir 7. cakra her zaman ruhsal butunluk anlamına gelmez. Bircok oğretmene gore -- ve ben hemfikirim -- en onemli cakra 7. değil ama 4. 'dur. Eğer 4. cakra kapalı kalırsa, sistem her şey dengesiz olur. 4. (kalp) cakrası stratejik olarak cakra sutunun ortasındadır. O denge noktasıdır. Yuksek daha iyidir konusundaki lineer duşuncemiz burada gecerli değildir. 4. cakra donme noktasıdır ve diğer noktalarla eşit mesafelidir. Bu acıdan kozmosta en guclu ve etkili noktadır. Doğasına uygun olarak, bu nokta kendisini en yuksek mevkiiye konumlandırmaz. Gercekten ve sembolik olarak mutevazi konumuyla yuceliğini saklamaktadır. 4. cakra yukarıdaki ince enerjiler ve aşağıdaki topraklanma enerjilerinin bağlanma noktasıdır. O cennet ve dunyanın bir araya geldiği noktadır. O, Aşk olarak bilinen diri cevherdir.
Alıntıdır.

Paylaşmak istedim daha once verildiyse kusura bakmayın...Yorumlarınızı Bekliyorm..