Konya'da Ramazan ayının vazgecilmez geleneği davulculuk bu kez farklı bir şekilde icra edildi. Her gun vatandaşları sahur vakti uyandırmak icin sokak sokak gezerek davul calan davulculara bir de DJ eşlik etti. Sosyal medyadaki kanalına eğlenceli icerikler ureten ve yaklaşık 20 yıldır DJ'lik yapan Serdar Bingol, insanları sahura değişik bir şekilde kaldırmak istedi. Kucuk bir kamyoneti led ışıklarla susleyen Bingol, daha sonra kamyonetin kasasına ses sistemi yerleştirdi. Davulcularla da anlaşan Bingol, vatandaşları sahura davul eşliğinde DJ'lik yaparak kaldırdı. Ne olduğunu anlayamayan vatandaşlar, muziğin ve davulun sesini duyunca kendilerini camlar da buldu. Merkez Meram ilcesi Havzan Mahallesinde sokak sokak bu şekilde gezen kamyonet, insanlardan ilgi gordu. Bazı vatandaşlar ise bu anları cep telefonlarına kaydetti. Camlara cıkan vatandaşların yanı sıra, Dj Serdar Bingol'e ve davulcu Tayfur Bekci'ye aynı yoldan arabalarıyla gecen vatandaşların kornalara basarak eşlik ettiği de oldu. Davul ve DJ'in uyumu renkli goruntuler oluşmasına sebep oldu. Sahur boyu DJ'lik yapan Serdar Bingol, bir ara davulu da eline almayı ihmal etmedi.
“Daha once hic boyle bir şey yapılmamıştı Turkiye'de”
DJ Serdar Bingol, “Daha once hic boyle bir şey yapılmamıştı Turkiye'de. Biz de bugun insanları daha eğlenceli bir şekilde sahura nasıl kaldırırız diye duşunduk ekip olarak, boyle bir şey urettik. Ufak bir arac bulduk, aracımızı susledik. Davulcu abilerimizin de yardımıyla, yeri geldi ben caldım, yeri geldi onlar caldı. İnsanlar da cok guzel tepkiler verdi, mutlulardı. Umarım herkes eğlenmiştir, guzel bir şekilde kalkmıştır. Ben yıllardan beri DJ'lik yapıyorum. İkisi bir arada nasıl olur diye duşunmuştuk. Belki bundan sonra bir cok yerde bunu gorebiliriz” şeklinde konuştu.
Yaklaşık 30 yıldır davulculuk yapan 42 yaşındaki Tayfur Bekci ise daha once boyle bir şey gormediğini soyledi. Bekci, “Mahalleli de cok guzel tepkiler verdi. Hepsi camlara, pencerelere cıktı, kimi oyun oynadı kimi alkışladı. Ben daha ilk defa goruyorum. Bundan sonra coğu yerde yapılabilir. Eğlence gibi oldu, milletten oyle tepki aldık” ifadelerini kullandı.
Mustafa Uslu