Hacı Bayram veli hazretlerinin geliboluda yaşayan iki kardeş oğrencisi varmış.Bu iki kardeş cok mubarek zatlarmış.Camilerde insanlara vaaz veriyorlarmış.Bir gun kucuk kardeş geliboluda buyuk bir camide vaaz verirken caminin kapısında abisinin onu tebessum ederek dinlediğini gormuş.Fakat abisi vaaz bitene kadar kapıda kardeşini tebessum ederek dinlemiş.İceri girmemiş.Sohbet bitincede gitmiş.Vaaz veren kucuk kardeş koşarak annesinin yanına gitmiş.
---Anne abim camide ben vaaz verirken kapıda beni tebessum ederek dinledi iceri girmedi.İceri neden girmediğini ağabeyimden oğrenirmisin acaba bir kusur mu işledim.---
Annesi bunun uzerine buyuk oğlunun evine gider.Buyuk oğluna olanları anlatır ve neden camiden iceri girmediğini sorar.Oğlu olanları şoyle izah eder.
---Ben kardeşimin mubarek sozlerini dinlemek icin camiye gittim.Fakat iceri tam gireceğimde baktım ki caminin icerisinde melekler kanatlarını yaymışlar kardeşimi dinliyorlar.Ben bu manzara karşısında ne yapacağımı şaşırdım.icerisi meleklerle doluydu tıklım tıklım dı.Meleklerin kanatlarına basmamak icin iceri girmedim kardeşimi kapıdan dinledim.---
Bunun uzerine Anne olanları kucuk oğluna aktarır.Fakat kucuk oğlu cok uzulmuştur.Annesi sevinmen gerekirken sen uzuluyosun oğlum neden diye sorar.Kucuk oğlu
---Anne abim melekleri gorduğu halde ben neden goremiyorum.bunun cevabı sende anne iyi duşun der---
Anne bir hayli duşundukten sonra cevabını bulmuştur.hemen oğluna anlatır.
----Oğlum sen kucuktun sut emiyodun.Bir gun namaza durdum tam osırada sen ağlamaya başladın.Komşumuz bizde misafirdi seni emzirmeye başladı.Hemen namazdan cıktım Komşuya abdestli olup olmadığını sordum.Abdesti yokmuş.sen bu sutten birkac yudum ictin.Bense sizi hic abdestsiz emzirmedim.---
Şimdi anlamıştı kucuk kardeş melekleri neden goremediğini.Abdestsiz sut
EVET SİZCE BİZ NEDEN MELEKLERİ GOREMİYORUZ BİR DUŞUNUN.?
Melekleri Biz Neden Goremiyoruz
Dini Bilgiler0 Mesaj
●33 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Melekleri Biz Neden Goremiyoruz