Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, halk oyunları gosterisi ve mahalli sanatcıların mini konserinin ardından mikrofona davet edilen Bahceşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yucel, konuşmasında, tum dunya cocuklarının kaliteli eğitim hakkına sahip olduklarını ve eğitimde fırsat eşitliğini onemseyerek Turkiye'nin farklı illerine yatırım yaptıklarını soyledi.

Avrupa'nın en buyuk eğitim kurumu olduklarını belirten Yucel, “Biz, Avrupa'nın en buyuk eğitim grubuyuz. 200 bin oğrenciye hizmet veriyoruz.15 bin calışanımızla birlikte. Bunun 11-12 bini sadece oğretmen olarak hizmet veriyor. Sadece Turkiye'de universitemiz değil, dunyanın ceşitli yerlerinde de universitelerimiz var. Washington DC'de Beyaz Saray'a en yakın universite bizim universitemiz. Bizim kurduğumuz, bir Turk'un kurduğu universite var. Ulkemiz ve dunya meselelerine daha duyarlı oluyoruz. Almanya Berlin'de universitemiz var. Kıbrıs'ta ve Gurcistan'da universitelerimiz var. Dunyanın ceşitli noktalarında ve yerlerinde eğitim kurumlarımız ve universitelerimiz var. Roma'da merkezimiz var, Kanada'da okullarımız var. Yani biz dunyada eğitim oğretim sisteminin, eğitim oğretim politikalarının ne olduğunu, nasıl olduğunu, nereye gideceğini, gelecekte nelerin olduğunu konuşan bir yapı icerisindeyiz. Benim hayalim, dunyada bir eğitim markası oluşturmak. Turkiye'nin her noktasında, dunyanın neresinde, hangi ulkede ne standartlarda bir okul varsa işte bugun Elbistan'da da, her yerde bu olsun istiyorum” dedi.
Programın son konuşmasını Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Unal yaptı. Unal, şunları soyledi:
“Elbistan'a boyle bir eğitim kurumu kazandıran herkese tek tek teşekkur ediyorum. Milletvekili olduğum zaman ilk yaptırdığım okul, ilkokulu okuduğum İstiklal İlkokulu. Guzel bir okul yaptı oraya hukumetimiz. Ruyalarımı, hep Elbistan'da gordum. Cunku insan doğduğu yere ait. İnsanın doğduğu yeri unutmaması gerekiyor. Bizim, dunyayı gezsek de değişime, donuşume, gelişime şahitlik etsek de ayağımızın birinin sabit olması gerekiyor. Nereye ait olduğunuzu, kim olduğunuzu unutmamak. İşte butun mesele bu.”
Konuşmaların ardından plaket takdimi yapıldı. Toren, kokteyl ile sona erdi.