Kucukcekmece Belediyesi Cennet Kultur ve Sanat Merkezi'ndeki Pastacılık Kursu oğrencileri, engelli minikler icin pasta yaptı. Yaptıkları pastaları Yıldırım Beyazıt Ozel Eğitim Uygulama Merkezi'ne goturen kursiyerler, ornek bir projeye imza attı. Pastaları alkışlarla karşılayan engelli oğrenciler ise buyuk mutluluk yaşadı.
[h=3]“Kucukcekmece Belediyesine teşekkurler”[/h] Yıldırım Beyazıt Ozel Eğitim Uygulama Merkezi Muduru Mehmet Akıncı da, pastacılık kursiyerlerini boyle anlamlı bir projeye imza attıkları icin tebrik ederek, “Okulumuzda 66 tane ozel eğitim oğrencisi eğitim gormekte. Kucukcekmece Belediyesi olarak bizim okulumuzu sectiğiniz icin cok teşekkur ediyorum. Gayet mutlular, keyifliler, pastalar da cok guzel yapılmış, yapanların ellerine sağlık” diye konuştu. Pastalarını afiyetle yiyen oğrenciler ise pastayı cok sevdiklerini soyledi.
[h=3]10 yılda 2 bin kursiyer[/h] 2008 yılından beri pastacılık kursunun devam ettiğini kaydeden Kurs Hocası Burcu Kama (28) da, kursa buyuk ilgi olduğunu soyledi. Kama, "Aşcı cırağı kursunda ana yemekler, zeytinyağlı ve tatlılar yapıyoruz. Pastacılık kursunda ise cay saati, kekler, kurabiyeler borekler ve pastalar yapıyoruz. Oğrenciler pasta yapmayı seviyorlar. Merakla geliyorlar kursuma" dedi.
[h=3]"Engelliler adına ilk kez bir şey yapıyorum"[/h] Pastacılık kursiyerlerinden Hatun Tacir (33) ise, boyle bir proje icinde olduğu icin duyduğu mutluluğu dile getirerek, sozlerini şoyle surdurdu: "Cok mutluyum cunku engelliler adına şu yaşıma kadar hicbir şey yapmadım. Cocuklar icin bir şey yapmak guzel. Ev hanımıyım 3 tane cocuğum var. Pastacılık kursuna değişik tatlar oğrenmek icin geldim. Tariflerimiz cok guzel ozel tarifler. Normalde ben evde de yapıyordum ama hocamızın tarifleri ekstra guzel. Cunku icerisinde ufak tuyolar var. Burada yapıyoruz yiyoruz sonra evde de tekrar yapıyoruz, cocuklarım da yemiş oluyor. Belediye başkanımıza cok teşekkur ediyorum."
32 yaşındaki Ebru Demir ise, "Ev hanımıyım, 2 tane kızım var. Yeni başladım. Cok guzel tarifler oğreniyoruz. Evde de gosteriyoruz bu tarifleri memnun kalıyorlar. Boyle bir şeye vesile olduğumuz icin de cok sevincliyim. Belediye Başkanımıza teşekkur ederiz bayanlara boyle imkanlar sundukları icin" diye konuştu.
Cennet Kultur ve Sanat Merkezi'nde haftada bir ucretsiz verilen derslere katılan Kucukcekmeceli kadınlar, hem stres atıyor hem de ikinci bir meslek edinmenin mutluluğunu yaşıyor.