AdGuard DNS, herhangi bir uygulamanın yuklenmesini gerektirmeyen İnternet reklamlarını engellemenin kusursuz bir yoludur. Kullanımı kolay, tamamen ucretsizdir, herhangi bir cihazda kolayca kurulur ve reklamları, sayacları, kotu amaclı siteleri ve yetişkinlere yonelik iceriği engellemek icin gerekli minimum işlevleri sağlar.
AdGuard DNS — reklam engelleme DNS sunucusu Kişisel verilerinizi koruyan, reklamları ve izleyicileri engelleyen ve İnternetteki belirli iceriğe olan erişimi kontrol etmenizi sağlayan bir DNS sunucusu oluşturun.
adguard-dns.io

DNS uygulamak icin DNS Jumper'i da kullanabilirsiniz.

Dns Jumper v2.2 DNS Jumper is a portable freeware App which makes changing your DNS settings as easy as clicking a button , it is the world's first IPv6 supported Dns tool
www.sordum.org

AdGuard DNS reklamları engellediği gibi zararlı ya da guvenilir olmayan siteleri de algılayıp uyarı verebiliyor. AdGuard DNS akıllı telefonum ve bilgisayarımda kullanıyorum. Tabii kozmetik filtreler ve ağ uzerinden engelleyebileceği reklam, izleyici sınırlı olduğundan uBlock Origin kullanmaya devam ediyorum. Reklam engellemeyi kapatın tarzı bir uyarı almadım.

DNS uzerinden sunduğu performans ve guvenlik hizmetleri de bulunuyor.

DNS direkt olarak modem uzerinden ya da Ağ bağdaştırıcısı uzerinden ekleyebilirsiniz. Hız sorunu hic yaşatmadı ya da Cloudflare DNS gibi, Google hizmetlerinde bot doğrulaması sorma sorunu yaşamadım. Hatta bazı girilmeyen sitelere giriş imkanı sağladı. Ama bu yasaklı sitelerin coğunda calışıyor algısı yaratmasın. ISS port uzerinden engellediğinden, her turlu yasaklı siteler icin VPN gerekiyor.

DNS Nedir? DNS Değiştirmek Ne İşe Yarar? Gundelik hayatımızda sıkca duyduğumuz DNS'in aslında ne olduğunu, nasıl değiştirildiğini, değiştirmenin ne işe yaradığını merak ettiniz mi? Bilgisayar ve
www.technopat.net

Ozellikle akıllı telefonlarda reklam engelleme de baya başarılı diyebilirim. Uygulamalardaki reklamları falan engelliyor.