Siyasi partilerin taşra teşkilatlarına yonelik "yeni uye kazanın" baskısı, hem parti teşkilatlarını, hem de vatandaşları sıkıntıya sokarken, isteyenler Yargıtay'ın internet sitesinde yer alan sorgulama linki sayesinde herhangi bir siyasi partiye uye olup olamadıklarını oğrenebiliyor.
Bu konudaki son olay ise, Batman'da yaşandı.
Ak Parti Batman-Gercuş ilce teşkilatının, bazı kişileri haberleri olmadan partiye uye yaptıkları ortaya cıktı.
HERHANGİ BİR SİYASİ PARTİYE UYE MİSİNİZ, HEMEN TIKLA KONTROL ET
Habersiz parti uyeliği olayı, Ramazan Serim'in haberi olmadan 5 yıldır AK Parti'ye uye olduğunu anlamasıyla ortaya cıktı.
Konuyu haber yapmak icin araştıran Dicle Haber Ajansı'ndan editor Abdurrahman Gok, kendisinin de yine aynı konudan mağdur olduğunu oğrendi.
Gazeteci Gok'un habersiz parti uyeliği olayı şoyle gelişti; Gok, habersiz AK Parti uyesi yapıldığını oğrenen Ramazan Serim'in İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesine yaptığı başvuruyu oğrenerek, harekete gecti.
Vatandaşların siyasi parti uyesi olup olmadıkları konusunda bilgi veren Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Parti uyelik sorgulama sayfasına girerek, denemek icin kendi durumuna bakan Gok, kendisinin de "Adalet ve Kalkınma Partisi - Batman Gercuş Teşkilatı 2012/1L Donem aktif uyesi" olarak kaydının yapıldığını gordu.
Olaya tepki gosteren Gok, AK Parti Gerciş İlce Başkanı Ali Oner'i arayarak, imzalı bir başvurusu olmadan partiye nasıl uye yapıldığını sordu. Gok, AK Parti İlce Başkanı ile temasını şoyle anlattı;
"AK Parti İlce Başkanı'na ‘Parti uyeliği resmi bir işlem ve partilere uyelikte de kişilerin kendi imzaları olmalı. Benim imzam nasıl atılmış ve nasıl uyelik kaydım yapılmış’ diye sordum. İlce Başkanı Oner de bana ‘Bilgim yok gercekten, bilgisayarda uğraşırken yanlışlık olmuştur’ yanıtı verdi. ‘İmzamı da mı yanlışlıkla atmışlar bu nasıl izahat’ sorusuna ise Oner, ‘Vallahi yanlışlık olmuş. Kimlikleri demek getirmişler yazıhanede bunları kaydederken, bazen bazı kimlikler tam okunmuyor o yuzden yanlışlık olmuştur ozur diliyorum, duzelteceğim hemen kaydınızı sileceğim’ dedi."
Parti uyeliği icin ıslak imzalı bir başvuru ile, TC Kimlik numarası, anne kızlık soyadı gibi ozel bilgilerin verilmesi gerektiğini kaydeden Abdurrahman Gok, AK Parti ilce Başkanı'na ‘bunlar olmadan, nasıl uye yapıldığı’ konusunda ısrarlı sorular sormaya devam etmesi uzerine ise, Başkan'ın "Bakın Abdurrahman bey siz de Gercuşlusunuz ben de Gercuşluyum. Yani şimdi bir birimizin hatalarını boyle buyutmemek gerekiyor. Senden on kez ozur diliyorum. Bence fazla buyutmeyin" yanıtını verdiğini anlattı.
"TERORİST SUCLAMASIYLA YARGILANDIM. BENİ NASIL UYE YAPMIŞLAR?"
AK Parti iktidarı doneminde yaptığı haberler nedeniyle hakkında yaklaşık 15 dava acıldığını ve 9 ay cezaevinde kaldığını da hatırlatarak, "Ben de tutuklandığımda 'orgut propagandasından' ceza aldım. Beni 'terorist' diye 9 ay cezaevinde tuttular. Hem uyeliğimin nasıl yapıldığının ortaya cıkarılması, hem de bana yaşatılan bu 'utanc verici' durumdan dolayı suc duyurusunda bulunacağım'' dedi.
VATANDAŞLAR YARGITAY SİTESİNDEN DURUMLARINA BAKABİLİYORLAR
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın internet sitesinde yer alan http://vatandassipar.yargitaycb.gov....baslangic.uyap adresinden, vatandaşlar kişisel bilgilerini girerek, kendi durumlarını da kontrol edebiliyorlar.
İSTEĞİNİZ DIŞINDA UYE YAPILDIYSANIZ
Eğer vatandaş sorgulama sonucunda, haberi olmadan herhangi bir siyasi partiye uye yapıldığı sonucuna ulaşırsa, bunu iptal ettirmek icin şu işlemlerden birini yapması gerekiyor;
* İlgili Parti Genel Merkezine başvuru ile
* Noter aracılığı ile duzenlenen istifaya ilişkin belgenin, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Burosuna ait 312 425 99 65 – 417 33 37 no’lu faksa iletilmesi ile
* İlgilinin şahsen, kimliği ile birlikte Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Burosuna başvurarak istifa dilekcesi vermesi halinde, istifaları işleme alınır.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Akpye uyemisin Tıkla Oğren