Bilgisayarıma format atalı 3-4 gun oldu ve birkac site de bu hatanın (NET::ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID) cıktığını fark ettim.
Bunun Chrome surumuyle ya da yıl sonu geldiği icin sitelerin sertifikalarıyla alakalı olabileceğini duşunuyorum. Ama format atmadan once yoktu, sonrasında karşılaştığım icin bir şeyler mi yanlış acaba diye duşundum. Aşağıdaki cozum yollarını denedim fakat cozemedim, sorun hala devam ediyor. Win7 kullanıyorum.

Dns değiştirdim Guvenli duvarı actım kapattım, virus programı zaten yok kurmadım. Gizli sekmeden acmayı denedim. İnternet ayarlarımda oturum actım, goz attım bir şey gozume carpmadı. Yerel ağ bağdaştırıcısı ayarlarında "guvenlik" bolumunde sertifikayla ilgili bir tik kaldırıp denedim. Chrome komple silip kurdum, sıfırladım, zaten yeni formatlı ama yine de denedim. Tarih ve saatim guncel, UTC+3 Bağdat olarak ayarladım. İnternet Explorer'de aynı sorun var ama Mozilla indirdim, onda siteleri acıyor. Bu hatayı gorduğumde, alt seceneklerden "gelişmiş" e tıklayıp, sonrasında "e-devlet sitesine ilerle" (guvenli değil) ' e tıklayarak devam ettiğimde de sitenin gorunumunu bozuyor, giriş vs yapılamıyor kullanılamıyor yani. Bu durumun acıklaması nedir? Bunu cozmem gerekecekse nasıl cozebilirim?

Dosya Ekleri 1.png 14,1 KB · Goruntuleme: 657

2.png 28,1 KB · Goruntuleme: 158