Ben her gelen evli hastama cocuğu olup olmadığını sorduktan sonra gebelikte aş erme yaşayıp yaşamadığını sorarım. Verilen cevaplar ; ayva aşeren, mandalina aşeren , bamya aşeren, yeşil erik aşeren , karpuz aşeren ,haşlanmış buğday aşeren, toprak aşeren, kağıt pecete aşeren … kişiye gore değişiyor bu.
Niye aşerir ki bir gebe?
Yediğimiz ictiğimiz butun gıdalar ince ve kalın barsaklardan gecip en kucuk parcalarına ayrıldıktan sonra ,karaciğer tarafından ayıklaması yapılır. Karaciğeriniz bu maddeler vucutta kalsın ,bumaddeler gidebilir diye bir ayıklama yapar. Atılanlar dışkıyla atılırken, vucutta kalanlar ise kan dolaşımının icine verilirler. Surekli kan dolaşımımızın icinde yuzlerce madde dolanıpdurur bu sayede. Yeni bir hucre oluştururken de bedeniniz bu maddeleri kullanarak hucrenizi oluşturur.
Gebelikteyse onbinlerce hucre oluşmak zorundadır ve bebeğinizin hucre oluşturabilmesi icin gereken kaynak; sizin yediklerinizden gelen maddelerya da vucudunuzda bulunan maddelerdir.Sizin vucudunuzda herhangi bir maddenin acığı varsa karaciğeriniz bunu saptar. Ve en etkili şekilde hangi gıdadan alabilecek ve tamamlayabilecekseniz size o gıdayı istettirir. Ve sadece daha once tadına bakmış olduğunuz bir gıdayı canınız cekecektir. ( bu gıdanın ismi vardır ekşi ya da tatlı aşerenlerden bahsetmiyorum) (toprak ve kağıt pecete de buna dahildir. Bir şekilde yutmuşsunuzdur. ) Daha onceden tuketmemiş olduğunuz bir gıdayı asla aşermezsiniz. Karaciğeriniz eksik maddeyi tamamlamak icin size o gıdayı istettirir. Siz tukettiğinizde ; o maddeyi tamamlarsanız ve artık o gıdaya ilgi duymazsınız. Ama tuketene kadar da canınız surekli o gıdayı isteyecektir. Demek ki bu aşerilen gıda kesinlikle tuketilmelidir. İşin diğer bir yonu de yazın kış gıdaları; kışın da yazın uretilen gıdaları istetecektir karaciğeriniz.
Etrafınızdakiler bazen kapris yaptığınızı duşunse de aş ermeniz psikolojik değil fizyolojiktir. Eksik madde elzem yiyecekle kapatıldığında sorun cozulecektir. Guzel gebelikler diliyorum.
[h=2]Ankara Diyetisyen uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Aşermek nedir ? Aşerenler mutlaka okusun
Sağlık0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Aşermek nedir ? Aşerenler mutlaka okusun