Ordu ilinde ilk Kaymakam Mustafa Uğur Ozerden'in girişimleriyle modern cağın gereklerine uygun, teknoloji yonunden butun eksikleri giderilmiş sınıflarda 'kodlama' eğitimi verilmeye başlandı. İlcenin tum okullarında yazılım geliştirmeye olanak sağlayan sınıflarda yaklaşık 150 oğrenciye 'kodlama' eğitimi veriliyor
teknoloji cağına uygun nasıl bir eğitim sunabiliriz diye duşunduk ve butun dunyada yaygın olarak kullanılan 'kodlama' sınıfları acabiliriz fikri bizleri cok heyecanlandırdı. Kabaduz Merkez İlkokulu ve Ortaokulu, İmam Hatip Ortaokulu ve Yokuşdibi İlkokulu ve Ortaokulunda bir hayırsever vatandaşımızın Ve Ordu Valimiz Seddar Yavuz'un destek ve katkılarıyla kodlama sınıflarımızı actık."
KODLAMA SINIFLARI ORDU'DA BİR İLK
"Kodlama sınıfları ilk defa ilcemizde acıldı. Actığımız sınıflarda hafta sonu kurslarının desteğiyle beraber hafta ici ve hafta sonu tum okullarımızda kodlama sınıflarında yaklaşık 150 oğrencimiz ders goruyor. Verilen 'kodlama' eğitimin de başarılı olan oğrencileri yaz aylarında duzenlenen teknoloji kamplarına gondereceğiz."
OĞRENCİLER İLK ROBOTLARI YAPTI
"Yaklaşık 3 bucuk ay gibi bir zaman diliminde oğrencilerimiz buyuk yol alarak ilk robotlarını yaptılar. Oğretmen ve oğrencilerimin her biriyle gurur duyuyorum. Her biri oldukca azimli ve cok başarılılar. Oncesinde oğrencilerimize buyuduğunuzde ne olmak istiyorsunuz diye sorulduğunda polis, hemşire olmak istiyorum derlerdi, şimdi ise bilgisayar muhendisi, yazılımcı olmak istiyorum diyorlar. İnşallah ben ve oğretmenlerim cok eminiz ki ilcemizden geleceğin muhendisleri yetişecek."
Kaynak:https://m.sabah.com.tr/teknoloji/201...lamaya-basladi
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Genc kaymakamın girişimi ile 150 oğrenci kodlamaya başladı