Almanya'nın Saarbrucken şehrinde yaşayan Arıkan ailesinin ilk cocukları Yunus bebeğin yakalandığı lenf kanseri hastalığından kurtulması icin uygun ilik aranıyor. Minik Yunus icin Alman Kemik İliği Bankası aracılığı ile kampanya duzenleniyor. Zekiye Erol Arıkan (22), Yunus bebeğin rahatsızlığının 4 aylıkken başladığını ifade ederek, destek istedi.
[h=3]"Oğlumun yaşamasını istiyorum"[/h] Minik Yunus'un annesi Zekiye Erol Arıkan, "Yunus'ta ilk sorun yuksek ateşle başlamıştı. Cocuk doktoruna goturdum. İlk once fitil verildi fakat 1 hafta boyunca 41 derece ateşi oldu. Daha sonra hastaneye sevk edildi. Hastanede cocuğun organlarının su topladığı goruldu. Yoğun bakım unitesine alındı. Daha sonra lenf kanseri olduğu ortaya cıktı. Yunus 6 ay boyunca ilac ve kemoterapi tedavisi gordu. Doktorları artık ilik nakli olması gerektiğini belirtti. Babası ve benim iliğimiz sadece yuzde 50 uyum sağlıyor. Babasından alınan ilik gectiğimiz Carşamba Yunus'a nakledildi. Doktorlar hastalığın yeniden nuksetme oranının cok yuksek olduğunu soyluyor. Ama zamanımız tukendiği icin babadan nakil yapıldı.

Yunus'un tam sağlığına kavuşması icin uygun ilik aranmasına devam ediyoruz. Minik Yunus'un koşup oynayabilmesi icin uygun ilik nakli olması gerektiğini belirten anne Arıkan, "Tum Turkleri Alman Kemik İliği Bankası'nın (DKMS) internet sayfasından doku orneği vermeye davet ediyorum. Bankanın posta ile gondereceği pamuklu cubuk ile doku orneği veriliyor. Bu konuda herkesi duyarlı olmaya cağırıyorum. Oğlumu yaşatabilmemiz icin tam uygun iliğe ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.
Mustafa Tığlı