Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, guncellenen eğitim programıyla ilgili bilgilendirme toplantısında acıklama yaptı. Bakan Yılmaz, yeni mufredattan dolayı TEOG, YGS ve LYS'de herhangi bir farklılık olmayacağını belirtti.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, guncellenen eğitim programıyla ilgili bilgilendirme toplantısında konuştu.
Yılmaz'ın acıklamalarından one cıkanlar şoyle:
"53 farklı dersin taslak programı hazırlanmıştır. 10 Şubat'a kadar herkesten mufredata ilgili goruş bekliyoruz. Dunya ulkeleri eğitim sistemi ile karşılaştırmalar yapıldı. Bu taslağı binin uzerinde kişi hazırladı. Herkes icin iyi bir eğitim sağlayacağımıza inanıyoruz. 21'inci yuzyıl becerileri dikkate alındı.
Ders sayıları
Ders sayıları henuz belirlenmedi. Mufredatta Ataturkculuk ve İnkılap Tarihi dersleri var. Ders saati azalmayacak iceriği hafifletecek.
Eğitime dair guncelleme, yenileştirme ve geliştirme calışmalarımızın bir sonucu olarak taslak programlarımızı askıya cıkarıyoruz. Taslak program goruşlere sunulmaya ve goruşler doğrultusunda iyileştirmeye hazır hale geldi. Kamuoyunun katkılarını, paydaşlarımızın katkılarını alacağız, ortak aklın suzgecinden gecirerek oğrencilerimizin onune getireceğiz. 2017-2018 eğitim oğretim yılından itibaren de sınıflarımızda oğretmenlerimiz, bu cercevelere uygun olarak derslerini yurutecekler.
"TEOG, YGS ve LYS'de farklılık olmayacak"
Onumuzdeki eğitim oğretim yılından itibaren 1, 5 ve 9. sınıf oğrencilerimiz, yeni hazırlanmış mufredatla eğitime başlayacaklar. Dolayısıyla bu sene ve gelecek sene ve sonraki takip eden sene de değişen mufredattan dolayı TEOG, YGS veya LYS sınavlarında herhangi bir farklılık olmayacaktır.
Yarıyıl tatilinde telafi eğitimi koymuyoruz. Tatil tatildir. Şubat'tan sonra okul sureci başlayacak. Oğretmenler o ders saatleri icerisinde o gunlerde kayıpları telafi edecekler."
Kaynak
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- İlkokul, Ortaokul
- 'Yeni Mufredat Lise Ve Universite Sınavlarını Etkilemeyecek'