Oğretmen adayları MEB'in 2017 Şubat oğretmen atamalarını ne zaman yapacağını merak ediyor. Yaz doneminde atamaların Şubat'ta yapılacağının acıklanmasının ardından 2017'ye buyuk bir umutla giren oğretmen adayları akıllarına takılan soru işaretlerine yanıt bulmaya calışıyor. Peki, 2017 Şubat oğretmen atamaları ne zaman olacak. belli oldu mu?

Yaz doneminde oğretmen atamalarının Şubat'ta yapılacağının acıklanmasının ardından oğretmen adayları gozlerini Milli Eğitim Bakanlığı'na dikti. 2017 Şubat oğretmen atamaları konusunda belirsizliklerin devam etmesi nedeniyle adaylar acıklama bekliyor. Gecen yılın Ağustos ayında yapılması beklenen atamalar gercekleşmemişti. Oğretmen adayları buyuk hayal kırıklığı yaşasa da, atamaların Şubat'ta yapılacağının acıklanması adayları oldukca sevindirmişti. Atamaların Şubat'ta olacağı kesinleşse de, adaylar Şubat oğretmen atamaları icin ne kadar alım yapılacağı, hangi branşa ne kadar kontenjan ayrılacağını merak ediyor. Oğretmen atamaları konusunda kesinleşen detaylar bugunlerde ortaya cıkıyor. İlk olarak 2017 Şubat'ta atama yapılacağı konusu kesin. Ote yandan kac kişinin istihdam edileceği sorusuna yanıtı da Calışma ve Sosyal Guvenlik Bakanı Mehmet Muezzinoğlu verdi.

OĞRETMEN ATAMALARI KESİNLEŞTİ

Oğretmen atamalarının 2017 Şubat'ta yapılması kesinleşti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sibel Ozdemir, gectiğimiz gunlerde Maliye Bakanı Naci Ağbal'a oğretmen atamaları konusunda bir soru onergesi verdi ve atamaların ne zaman yapılacağına dair yanıt aldı. CHP Milletvekili Ozdemir kendi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Maliye Bakanı Sayın Naci Ağbal'ın Şubat ayında oğretmen atamalarına ilişkin soruma yanıtı: Olacak. Kadro ve alanlarla ilgili calışma yapılıyor." ifadelerini paylaştı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI: "İHTİYAC 67 BİN OĞRETMEN"

Gectiğimiz aylarda oğretmen atamaları konusunda Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz acıklamalarda bulundu. Bakan Yılmaz acıklamasında, "Bizim şu anda yaklaşık 67 bin oğretmen acığımız var. Dolayısıyla da bir arkadaşım '100 bin oğretmen atanması gerekir' derken ihtiyacı dikkate alması lazım. Bazı illerimizdeki oğretmen sayısı halihazırda ihtiyacımızın da uzerindedir. Nicin boyle oluyor? Kimisi sağlık nedeniyle, kimisi mazeret ataması nedeniyle, eş tayini gerekcesiyle -ihtiyacımız olmadığı halde- bazı oğretmenleri bazı illere atamak durumunda kaldık. Dolayısıyla da atanamayan oğretmenler sorunu var. Ama, ihtiyacın 67 bin olduğu yerde 100 oğretmenin atamasını bekliyoruz, 400 bin kişi bekliyor." ifadelerini kullandı.

ATAMALAR ARTIK ŞUBAT'TA YAPILACAK

Oğretmen atamaları konusunda yeni bir uygulamaya gectiklerini ifade eden Yılmaz, bundan sonra atama işlemlerinin Temmuz'da değil Şubat ayında yapılacağını belirtti. Yılmaz, "Biz bu ağustosta bir atama yapmıyoruz. Biz yeni bir uygulama başlattık, ağustosta atadığımız 30 bine yakın oğretmeni, şubatta atadığımız 30 bin oğretmeni bir uyum surecinden, bir adaptasyon surecinden geciriyoruz ve eylulde yeni eğitim yılıyla birlikte hepsini okullarında gorevlendireceğiz. Bundan sonraki oğretmen alımını da şubatta ihtiyaclarımızı dikkate alarak yapacağız" dedi.

BAKAN MUEZZİNOĞLU MUJDELEDİ

2017 yılında kamuya 60 bin alım yapılacağının acıklanması iş ve atama bekleyenleri umutlandırdı. Oğretmen adayları 2017 Şubat oğretmen atamasında kac kişinin kadroya alınacağını merak ediyor. Bu konuda beklenen acıklama Calışma ve Sosyal Guvenlik Bakanı Mehmet Muezzinoğlu'ndan geldi. Katıldığı bir programda 60 bin memur alımı konusuna değinen Muezzinoğlu, bu sayının kurumlara dağılımının nasıl olacağını acıkladı.

Alımların coğunun Emniyet Genel Mudurluğu, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'na yapılacağını belirten Bakan Muezzinoğlu en buyuk payın Milli Eğitim Bakanlığı'na ayrılacağını soyledi. Daha once 10 bin sağlık personeli alımı yapılacağını belirtmesinden yola cıkarak 2017 Şubat oğretmen ataması ile tahminen 30 bin civarında oğretmen ataması yapılabileceğini soyleyebiliriz.

Kaynak