Milli gureşci Rıza Kayaalp, Dunya Gureş Şampiyonası'nda grekoromen 130 kg'da altın madalya kazandı. Kayaalp, grekoromen stilde 4 kez dunya şampiyonu olan ilk sporcu olarak tarihe gecti. Şampiyona sonrası acıklamada bulunan Kayaalp, rekor kırdığı icin cok mutlu olduğunu ifade ederek, "Bu şampiyonanın zorlu gececeğini biliyorduk cunku olimpiyat kotaları da verildi. O yuzden herkes cok iyi hazırlanmış. Ama ben birbirinden zorlu rakiplerimi yenerek 4. kez dunya şampiyonu oldum. Yeni bir rekor kırdığım icin cok mutluyum” dedi.
[h=3]"Bu gunden itibaren olimpiyat şampiyonluğu icin calışacağım"[/h] Olimpiyat şampiyonluğu icin calışmalara başlayacağını aktaran Kayaalp, “Avrupa ve dunya şampiyonlukları yaşadım. Ama Olimpiyat şampiyonluğu yaşamadım. Olimpiyatlarda ucuncu ve ikinci oldum. Hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda şampiyon olmak. Bu gunden itibaren bunun icin calışacağım. Tokyo'da Olimpiyat şampiyonu olup ondan sonrada bir kariyer değerlendirmesi yapacağım. Vucudum el verdiği surece bu ulkeye madalya kazandırmayı hedefliyorum” şeklinde konuştu.
Rıza Kayaalp: 'Hedefim Olimpiyat Şampiyonluğu'
Spor Haberleri0 Mesaj
●93 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Rıza Kayaalp: 'Hedefim Olimpiyat Şampiyonluğu'