Kazakistan'ın Nursultan şehrinde duzenlenen Dunya Gureş Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kiloda altın madalya kazanan milli gureşci Rıza Kayaalp, Ankara Esenboğa havalimanında ailesi, sevenleri, federasyon yetkilileri ve Aski sporcuları tarafından coşkuyla karşılandı.
Basın mensuplarına acıklamalarda bulunan Kayaalp, "Bunca şampiyonluğun yanına olimpiyat şampiyonluğunu da koymak en buyuk isteğim" ifadelerini kullandı. Şampiyonanın zorlu olduğunu vurgulayan milli gureşci, "Olimpiyat vizesi de burada alınıyordu. Avrupa'da 9. kez şampiyon olup rekor kırdıktan sonra bir hayalim vardı; 4. kez dunya şampiyonu olup yine bir rekor kırmaktı. Hedefim olimpiyat vizesini de şampiyon olarak almaktı. Cok calıştım ve inandım.
Gercekten kamp donemlerimi en iyi şekilde gecirdim. Rakiplerimle bircok kez karşılaştım. Onları da rahatlıkla gecmesini bildim. Fakat butun rakiplerim gercekten iyi hazırlanmışlar. Bu şampiyona olimpiyatlara vize verdiği icin herkes elinden geldiğince iyi calışmış ve rakipler sonuna kadar savaştı. Ama ben onlardan bir adım daha ustun olduğumu gosterdim. Yılmadım ve onları durdurana kadar bastırdım. Maclarımı tek tek kazanarak bu zafere ulaştım ve ulkeme yeni bir dunya şampiyonluğu kazandırdım. Bunun mutluluğunu yaşıyorum" diye konuştu.
"Umarım olimpiyat şampiyonu olmuş bir şekilde bu işi noktalarım"
Bu şampiyonayı unutup olimpiyatlara konsantre olacağını belirten başarılı gureşci, "Bundan sonra onumuze bakacağız. Bu şampiyonayı unutup olimpiyatlara konsantre olacağız. Cunku daha zorlu bir surec bizi bekliyor. Onumuzde 11 ay gibi bir zaman var ama gunler cabuk geciyor. O yuzden bu gunleri en iyi şekilde değerlendirip eksiklerimizi gidereceğiz. Zayıf yonlerimizi guclendireceğiz.
Olimpiyatlarda bundan daha da iyi olmak istiyorum. Belki de son şansım diyebilirim. Bunca şampiyonluğun yanına olimpiyat şampiyonluğunu da koymak en buyuk isteğim. Halkımızın benden bunu beklediğini biliyorum. Bunun mutluluğunu da yaşarım. Aksi takdirde bunun uzuntusunu de yaşarım. Umarım olimpiyat şampiyonu olmuş bir şekilde bu işi noktalarım" ifadelerini kullandı.
Milli sporcu Rıza Kayaalp'ten sonra konuşan Annesi Sevgi Kayaalp ve Babası Kelami Kayaalp ise mutlu olduklarını, oğulları ile gurur duyduklarını belirtti.
Yunus Emre Kartal - Emre Yuzuguldu
Rıza Kayaalp: 'Umarım olimpiyat şampiyonu olmuş bir şekilde bu işi noktalarım'
Spor Haberleri0 Mesaj
●93 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Rıza Kayaalp: 'Umarım olimpiyat şampiyonu olmuş bir şekilde bu işi noktalarım'