Oyuna yeni başlayan, henuz acemi olan, yada yıllar sonra oyuna donen arkadaşlarımız icin bir soru cevap kısmı oluşturmak istiyorum, siz userlarımızın da katılımı ile bu konuyu geliştirelim lutfen.

1- Oyunda Trade atamıyorum, pazarlara bakamıyorum, kuramıyorum, sebebi ne olabilir?

Premiumsuz kullanıcılar, hesaplarına sms onayı yapmadan trade/merchant ozelliğini kullanamazlar. Ayrıca sms onayı yapılsa bile lvl 30 sınırı vardır.

2- Sms onayı nasıl yaparım?

Siteye giriş yaptıktan sonra my account sekmesinden Sms Verification'a tıklatarak cep numaranızı giriniz, daha sonra gelen kodu istenilen kısma yapıştırınız.

3- Gorevleri nasıl yaparım, nasıl bulurum?

Herhangi bir worm kestiğimizde karakterinize MAX, oyuncu yardımcısı bağlanır. Oyun menusunun sol alt kısımda bulunan bu arkadaşa tıklayıp, Find M. diyerek gorevleri aratınız, daha sonra level'ınıza uygun bulduğunuz gorevi buradan nasıl alacağınızı oğrenebilirsiniz. Ayrıca size gorev verebilecek NPC'lerin uzerinde sarı soru işaretleri vardır, bu da gorev secmenizde size yardımcı olacaktır.

4- Oyunu nasıl Turkce yaparım?

Oyun clientini actığınızda options sekmesine tıklayarak en alttaki Language seceneğinden oyunu Turkce hale getirebilir, oyunu Turkce oynayabilirsiniz.

5- Nasıl Cash yuklerim?

Oyunun resmi sitesinde bulunan yetkili ESN satıcılarından yapacağınız cash alışverişleri ile, yada kredi kartı bilgileriniz ile oyun icinden, yada resmi siteden alışveriş yapabilirsiniz.

6- Oyun bilgisayarımda kasıyor.. Bunu nasıl engellerim?

Daha once Max'tan bahsetmiştik, sol alttaki bu arkadaşımıza tıklayarak Option>Graphic option diyerek gorselleri kısabilir, yada kapatabilirsiniz.

7- Partilere giremiyorum. Neden olabilir?

Sizi partiye almak isteyen kişinin level'ı sizden cok yuksek ise bu kişilerin partilerine giremezsiniz. Eğer bu kişiler sizin ile aynı ırktan ise, clana alarak sizin ile canavar kesebilir.

8- Level 10 oldum, ne yapacağım?

Sağ alt menude bulunan ev sekmesine tıklayarak town atın, daha sonra tum merdivenleri cıkıp Grand Merchant Kashian dan ilk gorev tamamlayışınızı alın. Bu odul size yeni skiller getirecek ve daha guclu yaratıklara kafa tutacaksınız.

9- Lvl 35 oldum, şimdi ne yapacağım ?

Bu lvl sizler icin cok onemli şovalyeler. Artık Pk alanlarına gidebilir, Irkınızın kalesine gidebilirsiniz.. Irkınızın kalesine gittiğinizde orada sizi yeni maceralar ve gorevler bekleyecek. Irkınızın kalesine gitmek icin; oyun menusunun sağ altında bulunan ' Ev ' sembolune tıklayarak town atınız, daha sonra El Morad iseniz El Morad Warp Gate. Karus iseniz, Karus Warp Gate'e tıklayarak buradan, Luferson Castle, yada El Morad Castle seceneklerine tıklayarak ırkınızın kalesine ulaşabilirsiniz.

10- Bu garip ekranlar nedir? Ekrana belirli saatlerde Border Defence War, Chaos secenekleri geliyor, bunlar nedir?

Gormuş olduğunuz ekranlar oyunun etkinliklerine giriş icin biletinizdir. Bu etkinliklere ucretsiz katılabilir ve muhteşem oduller kazanabilirsiniz. Border Defence War isimli etkinlikte karşı ırk ile savaşıp, Monument alarak zaferinizi elde edebilirsiniz. Chaos etkinliğimizde ise diğer oyuncular ile savaşıp, zirveye yukselip mukemmel hediyeler alabilirsiniz. Bu eventlere girerken yanınızda para bulundurmayın, paranızı kasaya atın.

9- Gorevleri aldım, ancak keseceğim canavarları bulamıyorum !

Her gorev aldığınızda ekranın sağ orta kenarında bir sekme acılır, buradaki sekmeye tıkatarak keseceğiniz yaratıkların haritadaki yerlerini gorebilirsiniz. Haritaya bakmak icin M tuşunu kullanınız.

10- Uzerimde cok eşya var.. Yeni eşya koyamıyorum, ne yapabilirim ?

Uzerinizdeki malzemeleri kasanıza aktarmanız gerekmekte, town atıp en yakın kasa, Inn Hostess e giderek uzerinizi boşaltabilirsiniz, unutmayınız ki itemlerinizi sundries gibi malzeme satan NPC'lere satmak başlarda sizi uzebilir, uzerinizdeki malzemelerin gorevlerini oğrenene kadar, kasanıza atıp saklayınız.

11- Maradonda denk geldim de, magic anvil nedir?

Bu tıkladığınız NPC sizin malzemelerinizi guclendirmeye yarar. Her malzeme lvl'ı icin belirli bir oran vardır. Başlarda bu oran cok kolay olsa da ilerleyen upgrade seviyelerinde cok zorlaşır. +3 e kadar itemleriniz cok buyuk oranlarda gecer, ancak bundan sonrası icin oranlar surekli duşmektedir. Bunu unutmayınız.

12- Yaratığa oldum, neler kaybederim?

Eğer bir yaratığa olurseniz şovalyeler, kaybedeceğiniz şey deneyim puanlarınızdır. Başlarda cok onemsiz gozukse de ileri zamanlarda saatlerce kazanmaya uğraştığınız deneyim puanlarınız, bir anda bir olum ile gidebilir.. Bunun icin uzerinizde her zaman sundries'ten alacağınız 'stone of life' adlı itemi bulundurunuz. Bu item siz odluğunuzde priest arkadaşlarınızın sizi kaldırmasına ve kaybedilen deneyim puanlarınızın coğunun geri gelmesine yardımcı olur.

13- Başka bir oyuncuya olursem neler kaybederim?

Ardream, Ronark Land, Ronark Land base; bu haritalara gittiğinizde karşı ırk size saldırabilir, siz onlara saldırabilirsiniz.. Eğer bir oyuncuya son vuruşu yaparsanız ve oldururseniz oyuncuyu kesmiş sayılırsınız. Eğer o sizi keser ise karakterinizden, National Point ( c tuşuna basarak oğrenebilirsiniz ), paranızın yarısı gider.

14- Param bitti ne yapabilirim ?

Elinizdeki malzemeleri, gorevlerden gelen hediye eşyaları, pazar kurarak satabilirsiniz. Pazar kurmadan once diğer pazarlardaki fiyatlara dikkat ediniz. Pazar kurmak icin ise sol altta bulunan M adlı butona basıp, oradan; Merchant>Selling merchant diyerek itemlerinizi satabilirsiniz, ayrıca buying merchant diyerek te aradığınız itemleri belirli bir fiyat belirleyerek alabilirsiniz.

15-Benim de hayvanım olsun istiyorum.
Oyunda pet sistemi vardır, maradon Trainer [Kate] i ziyaret edip pet gorevini yaptıktan sonra size verilen pet yumurtasını alıyoruz. Ardından aynı npc uzerinden familiar summon alıyoruz. Daha sonra petinizi oluşturabilirsiniz. Pet kullanmak icin premiuma ihtiyacınız vardır.

16- 60 level oldum, elmorad castle- luferson castle bana yetmiyor.
Oyunda 60 level olduğunuzda yapmanız gereken 2 şey vardır. Oncelikle master acmak icin jobunuza gore master npc'nizi ziyaret edin. Warrior, portu ve priestler icin townda [Warior Master Skaki, Pirest Minevra, Elder Morbor ], rogue icin asga, belluga daki [secret agent] , mage icin ise linate'daki [archmage drake ] ziyaret ediniz. Sizden istenilen materyalleri topladıktan sonra karakterinizi cok daha guclendirecek, master olmuş olacaksınız. İkincisi ise Eslant mapidir. Eslan +60 kişiler icin ideal exp kasma slotları ile doludur. Karakterinizi cok daha guclendirebilirsiniz bu şekilde. Eslanta gitmek icin, Town>Eslant Entrence>Eslant ( gateler ile ) bu yolu izleyiniz.

Knight Online'a hoş geldiniz şovalyeler. !!!