Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, sarı-kırmızılıların Club Brugge ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi mucadelesi oncesinde Fenerbahce Başkanı Ali Koc'un acıklamalarına cevap verdi. Cengiz, gecen sene de Moskova macına cıkmadan once Kulupler Birliği'nin sacma sapan acıklama yaptığını belirterek, "Yine ulkemiz icin puan macına cıkacağız, hangi vizyon icerisinde bunlar dile getiriliyor, acıklamada zorlanıyorum. 'Eskilerin bir lafı var, sacmalamanın acıklaması olmaz. Sacmalayan birine karşı siz de yanıt vermeye kalkarsanız, siz de sacmalarsınız. İnsanla, hayvanı ayıran edeptir. Edebimi bozmak istemiyorum, spor kamuoyunun da bu edep cizgisinde kalmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.
"Camiaları temsil eden insanların sozlerine dikkat etmesi gerekir"
Sarı-kırmızılı takımın başkanı, TFF'nin tweetini once trol zannettiğini vurgulayarak, "Neden TFF, Galatasaray'ın ve diğer Turk takımlarının adını zikretmekten imtina ediyor, anlamıyorum. Ben kavgayla catışmayla bu toplumun daha da huzursuzluğa gideceğine inanan bir insanım. Sozcukleri saygısızlık derecesinde kullanmak istemiyorum. Camiaları temsil eden insanların sozlerine dikkat etmesi gerekir. Ben 19.05 eyleminin bilincli yapıldığına inanıyorum. Aksine kimse beni ikna edemez. Bu camiaları temsil eden insanların, sozlerine, sozcuklerine dikkat etmesi gerekir. 19:05 olayının kasti yapıldığına inanıyorum. Rastgele orada bir şey yapılmaz. Bunu kanıtlamaları guc. Edep aklın ziynetidir arkadaşlar" diye konuştu.
"Sinsi hareketler icinde olmayalım"
Fatih Terim'in "Maclar sahada kazanılır, masada kazanılmaz" sozlerine de katıldığını ifade eden Cengiz, "Bu soze kızacak olan insan masa duzeneği yapacak insandır. Maclar sahada kazanılır, doğru. Hakeme ya da kendine gore uydurulmuş kurallara gore değil. Lutfen saygı sınırları icinde kalalım. Sinsi hareketler icinde olmayalım. Bir Falcao'nun gelişi, Falcao'yu Galatasaray'ı ve Turkiye'yi İstanbul'da birinci sıraya taşıdı. Başarılı olması icin dua ediyorum. Brugge ile 3 kere oynadık. 1 beraberlik 2 yenilgi almışız. İnşallah bu makus talihi bugun kırarız diye umit ediyorum" acıklamasında bulundu.