Getafe macı icin İspanya'da bulunan Trabzonspor Kulup Başkanı Ahmet Ağaoğlu karşılaşmanın oynanacağı Alfonso Perez Stadyum'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Uzun bir aradan sonra Avrupa'da tekrar gruplarda yer almalarının kendileri icin gurur verici olduğunu belirten Ağaoğlu, "Boyle bir heyecana ihtiyacımız vardı. Eleme aşamasında yaptığımız maclarda gercekten sıradan takımlarla yapılan maclar değildi. Guclu takımlarla yaptık macları. Bu maclarda biraz hırpalandık. Bu maclar sonrası meydana gelen sakatlıklar canımızı sıktı. Ozellikle hucum gucumuzu etkileyen sakatlıklar bunlar. Hocamızın da belirttiği gibi bir takım oyunu oynuyoruz ve bu takım oyunu icerisinde aynı cesareti, aynı direnci, aynı yurekliliği ortaya koyduğu takdirde, buradan yuzumuzun akıyla, iyi bir sonucla cıkacağımızı umut ediyorum" dedi.
"Her zamankinden daha cok desteğe ihtiyacımız olduğu bir surecten geciyoruz"
Sturridge hakkında once yerel medyada, bugun ise ulusal basında haberler cıktığını belirten Ağaoğlu, "Daha sezon başında Genclerbirliği macında alınan bir beraberlikten sonra takımı başarısızmış gibi gostermek, takım psikolojisini direkt olarak etkileyecek bir takım şeylerle karşı karşıya kaldık. Bunlardan bir tanesi, Sturridge'in 650 bin TL maaşını alamadığı ve almadığı icin sahaya cıkmadığı şeklinde once yerel medyada, sonra ulusal medyada başlayan bir haber. Boyle bir şey birilerine haber olarak ulaşmış olabilir ama bu haberin doğrulanacağı yer Trabzonspor Kulubu'dur. Boyle hassas bir donemde boyle bir haberin cıkması doğal değil. Sturridge imzayı attığı zaman ilk iki ay parasını peşin almıştır. Trabzonspor Kulubu'nun hicbir oyuncusuna, teknik kadrosuna ve idari personeline hic bir borcu yok. Bu birilerine garip gelebilir. İngiltere'de cıkan bir gazetenin haberinden yuruyerek, Sturridge'in lisansının iptal edileceği yonunde cıkan haberler, haber yapılması cok hassas bir surecten gectiğimiz donemde ilginc. Yeni katılan oyuncularımızla gecen seneki mucadelenin bir benzerini vermek icin her zamankinden fazla desteğe ihtiyacımız olduğu bir donemde bu kadar uzerimize gelinmesi, kent icerisinden bu haberlerin yapılması, bu takıma vereceği zararı herkesten daha iyi bildiklerini duşunuyorum" ifadelerini kullandı.
"Bu ayıp bir şey"
Bazı oyuncuların oynaması icin Teknik Direktor Unal Karaman'a bir takım telkinlerde bulunduğu şeklinde cıkan haberlerle ilgili olarak ise Ağaoğlu, "Bu haberler artık piramiture. Başkan Ahmet Ağaoğlu'nun başkan olduğu veya yonetici olduğu kulupte boyle bir şeyin olması mumkun değil. Bu ayıptır. Bu tip işler yapan kulup başkanlarını ve idarecilerini ben yıllardır kınamışımdır. Bu gorevi yapan insanlara inandığınız icin bu gorevlere getirirseniz ve o yetkiyi de ona inandığınız icin verirsiniz. Sizin işiniz idaridir. Teknik kadronun işine mudahale sporun icinde telaffuz edilmemesi gereken şeylerdir. Bir takım insanlar buna kendilerini inandırmış olabilirler ama bu yonetim, o yonetim değil. Ben neredeyse 24 saatimi takımla birlikte gecirmeye ozen gosteriyorum. Benim işim moral ve motivasyon" ifadelerini kullandı.
"Bugunlerin yaşanacağıyla ilgili TFF uyardık"
Trabzonspor Kulup Başkanı Ahmet Ağaoğlu, hakemlerle ve kurullarla ilgili olarak yaşanan tartışmaların sorulması uzerine ise şunları soyledi:
"Bugunlerin yaşanacağını biz biliyorduk. Lig başlamadan once kurullar oluşmadan TFF Başkanı'na Trabzonspor Kulubu olarak gerekli uyarıları yaptık. Kendisinin iyi niyetinden şuphemiz yok. Ama kuluplerin o liyakatta olduğuna katılmak mumkun değil. Zaten olsa bugun geldiğimiz 4. hafta itibarıyla bu kadar ağır eleştiriler, bu kadar ağır hakem kararları uzerinde gundem oluşması doğru değil. İki kulubun birbirini suclamaları hic hoş şeyler değil. Bununla ilgili yorumdan bulunmak istemiyorum ama artık bunun cok iyi analiz edilmesi lazım. İkaz ediyoruz ama aldığımız cevap şu; 'Bize inanın bize guvenin.' Biz TFF'ye inanıyoruz ve guveniyoruz. Ama kurullar oluşurken aynı hassasiyetle ben bu kurulların oluştuğuna inanmıyorum. Art niyet mi var? Bu şekilde bakış acısıyla cevap vermeyeceğim ama ortada cok buyuk hatalar var. Genclerbirliği macından sonra bir TFF yetkilisiyle goruştuğum zaman, 'Canım zaten cok da iyi oynamadınız.' Ben iyi oynamadım diye hakem beni sahada cezalandıramaz. 35 dakikada arkadan mudahaleye kırmızı kartı vermek zorunda. Yediğimiz ikinci gol oncesi yapılan faulu vermek zorunda. İyi oynarım, kotu oynarım bu benim sorunum. Hakem adalet dağıtır. Biz oyuncularımızı sahada hakemin adaletine teslim ediyoruz. Ben iyi oynamadım diye kurallar bir anda şekil mi değiştiriyor? Bunun karşılığı bu mu olmalı? 'Takım iyi oynuyor ama bir turlu de skoru yakalayamadı. Ben de devreye gireyim. Olmayan faulu, faul olarak vereyim.' Boyle sacma sapan bir şey olmaz. Herkes gorevinin bilincinde olmak zorunda. Biz boyle sacma sapan işlerin icinde olmak istemiyoruz. Bizim kendi işlerimiz var. İşimize bakıyoruz. Toplumun beklentileri var, Avrupa maclarımız var. Var, var, var, var. Kurullar, TFF'nin işini kolaylaştırsınlar. TFF Başkanı'nın uğraşmak zorunda olduğu problemlerin tamamına yakını kurulların hatasında oluşuyor. Hoş bir şey mi bu. Bu tartışmalar icerisinde Turk futbolunun marka değerinin yukseleceğine ben inanmıyorum. TFF Başkanı'nın bunlarla uğraşması gerekirken son bir haftadır kurulların yapmış olduğu veya kurulların tartışmaya acık olan kararlarına cozum bulmakla geciyor zamanı. Kurullar efektif calışmalı."
Gokmen Şahin
Ahmet Ağaoğlu: "TFF'yi uyardık"
Spor Haberleri0 Mesaj
●56 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Ahmet Ağaoğlu: "TFF'yi uyardık"