İstanbul Golgesi; İstanbul Turkiyenin değil sadece tum dunyanın en onemli şehridir. O kadar onemlidir ki Dunya tek devlet başkenti istanbul diyen dunya geneli orgutlerin bile gozdesidir İstanbul. Turkiye bunun farkında ve bundan dolayı cok fazla değer veriyor İstanbula verilmelidir de. Ancak şoyle bir durum var İstanbul diğer şehirleri golgesinde bırakıyor ve buyumelerini ciddi seviyede engellemektedir. Mesela İstanbulun olmadığı bir Turkiye'de İzmiri duşunun bence dunyada nadide bir yeri olurdu. Bursa'yı Ankarayı Adanayı duşunun. En cokta Adanayı vurmuştur İstanbulun tek olması. Adana iş adamları şehridir ama Adana'da buyuyen firmasını İstanbula taşıdı Adana ise buyume oranını kat be kat kaybetti. Doğu şehirlerini hic demiyorum. Bu durumun duzeltilmesi imkansız gibi gorunuyor ancak neden olmasın illa ki bir yolu vardır. Mesela Amerika denince aklımıza Washington dışında misal alaska kampa gittiğimiz ormanlarıyla unlu bolge değilmi? Kaliforniya sokaklarında drift yaptığımız şehir değil mi? Hawaii tatil bolgemiz, Mississippi şelalerini nasıl unuturuz, Teksas kumarhane ve mafyaları gibi hepsi sanki az komşu şehrimiz gibi. Peki nasıl yapıyorlar bunları? Buyuk oranda dizi ve belgesellerle değil mi? E biz dizi ve film satışında amerikadan sonra ikinci olmamıza rağmen ucuncu dorduncu ulkelerde bu tanıtımları yaparken Turkiye neden yapamıyor. Cunku teşvikler bile sadece İstanbula yapılıyor. Kaldı ki teşvik işide yanlış. Bence teşvik belediyeler tarafından yapılmalıdır ve halk buna destek olmalıdır. Yani film dizi teşvikleri yerel olmalıdır ve halk desteği ile verilmelidir. Şuan bu teşvikler dahi diğer şehirleri engelliyor istanbulun golgesine cekiyor. İstanbul lider şehir olarak tabi ki desteklenmeli ama diğer şehirleride kapsayan yeni bir ortamda bu yapılmalıdır. Dizi ve film satışında ikinci olmanın meyvesi sadece parayla toplanırsa bu yarışta olmak anlam kaybeder. Ne olursa olsun İstanbul golgesi diye tabir ettiğimiz bu durum kaldırılmalıdır diğer şehirlerde dunyanın parlayan yıldızları haline gelmelidir. Aksi durumda İstanbulda bir yerde bu yuku kaldırmaz. Ben bu yazımda bu konunun bu kadarını anlattım ama buz dağının anlatmadığım ve anlatamadığım kısımlarını da unutmayın.