Tuzla'da 28 Nisan 2019 tarihinde aracına atılan erik cekirdeğini taş sanarak 11 yaşındaki M.Y.K.'yı feci şekilde doven Ufuk Ozudoğru'nun(27), “kişiyi hurriyetinden yoksun kılma” ve “yaralama” suclarından 15 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi.
Anadolu 67. Asliye Ceza Mahkemesinde gorulen duruşmaya, tutuksuz sanık Ufuk Ozudoğru ve mağdur M.Y.K.'nın babası Yasin Kocak katılırken taraf avukatları da salonda hazır bulundu.
Duruşmada soz alan katılan Yasin Kocak, şikayetinin devam ettiğini soyledi. Bunun uzerine mağdur avukatı Selcan Tatlısuluoğlu, “Sanığın hukum kesinleşinceye kadar tutuklanmasını talep ediyoruz. İndirim uygulanmamasını istiyoruz” dedi.
[h=3]“Arabama binmeye bile kıyamıyorum”[/h] Sanık Ufuk Ozudoğru, onceki savunmalarını tekrar ettiğini soyleyerek, “Ben o gun ablamın dukkanından arkadaşımın dukkanına gidiyordum. Arabadan catır cutur sesler geldi, cocuklar taş atıyorlar sandım. ‘Yapmayın, etmeyin' dedim. El kol hareketleri ve kufurle karşılık verdiler. Cocuklardan birini yakaladım. Aslında dovmeye niyetim yoktu ama yuzume karşı kufur edince kendimi tutamadım. Arabanın bende manevi değeri vardır, babamdan kalmıştı. Binmeye bile kıyamıyorum. Cocuk evinin orada olduğunu soyledi. Evine goturmek istedim” dedi.
[h=3]“Kacmak istese kacardı”[/h] Amacının cocuğunu alıkoymak olmadığını soyleyen sanık , “Cocuk evinin orada olduğunu soyleyince evine goturmek amacıyla kendisini goturmek istedim. Zaten kendisini zorlamadım kacmak istese kacardı, Olay oncesinde kendilerini uyarmama rağmen hakaret ve el kol hareketleri yaptıkları icin, arabanın babamdan kalmasından dolayı manevi değeri olduğu icin bir anda gelişen bir olay oldu. Yaptıklarımdan dolayı pişmanım” diye konuştu.
[h=3]“Sanık adeta suc makinesi gibidir”[/h] Bunun uzerine soz alan mağdur avukatı ise “Sanığın gecmiş sabıkası, atılı sucun niteliği, dosya iceriği de nazara alındığında tutuklama nedenleri vardır. Sanık adeta suc makinesi gibidir. Suc işlemeye yonelik bir kişiliği vardır. Guven uyandırmamaktadır. Empati duygusu yoktur” ifadelerini kullandı.
[h=3]Tutuklama talebi reddedildi[/h] Ara kararını acıklayan mahkeme, sanığın tutuklanması yonundeki talebin reddine karar verdi. Sanık ve avukatına esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları icin sure veren mahkeme, duruşmayı erteledi.
[h=3]“Adalete guveniyoruz”[/h] Duruşma sonrasında acıklama yapan mağdur M.Y.K.'nın babası Yasin Kocak gectiğimiz celse tahliyesine karar verilen sanığın bu celse tutuklanmasını umit ettiklerini soyleyerek, "Maalesef onumuzdeki celseye kaldı. Adaletin tecelli edeceğine yonelik bir beklentimiz var. Umuyoruz inşallah bizim ve kamuoyunun vicdanını rahatlatacak bir sonuc cıkar. Adalete guveniyoruz" dedi.
[h=3]Olayın Gecmişi[/h] Tuzla'da 28 Nisan 2019 tarihinde iddiaya gore, arkadaşlarıyla birlikte erik toplayıp yiyen 11 yaşındaki M.Y.K., yola atılan cekirdeklerin aracına geldiğini iddia eden Ufuk Ozudoğru tarafından tekme tokat darp edilmişti. Kucuk cocuğa ‘beni diğer arkadaşlarının yanına gotur' diyen Ozudoğru, M.Y.K.'yı alarak ormanlık alana doğru goturmuştu.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede Sanık Ufuk Ozudoğru'nun, “cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hurriyetinden yoksun kılma” ve “basit yaralama” suclarından 4 yıl 6 aydan 15 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.
Gamze Erdemir
Arabasına erik cekirdeği atan cocuğu doven sanıktan pes dedirten savunma
Otomobil Forumları0 Mesaj
●37 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Otomobil Forumları
- Arabasına erik cekirdeği atan cocuğu doven sanıktan pes dedirten savunma