Farklı Duşunmek; Dunyaya baktığınızda insanlar ceşitli işlerle uğraşıyor. Bunları araştırdığınız zaman neredeyse hepsi ya istemediği bir işi yapıyor ya da layık olmadığı bir işin başında. Gercekten istisnadır sevdiği işi yapan insan. Sevdiği işi yapan insanlar genelde farklı duşunmeyi başarabilmiş insanlardır zira kolay değildir bu mucadele ortamında sevdiğiniz işi yapabilmek ya da kapabilmek!. Bakıyorsunuz adam dolandırıcının teki ama hakim-savcı olmuş neler yaptığını, neler goturduğunu hayal dahi edemezsiniz, Adam insanlara karşı soğuk nefret eder seviyesinde ama hekim olmuş nasıl iğrendiriyor hastaları gormuşsunuzdur. Cocuklardan nefret ediyor ya da daha kotu bir durum var ama oğretmen olmuş, adamın Allah inancı kendi cebinden kendi kulturunden oteye gecemiyor ama imam olmuş. Ne icin? Para ve Makam. Evet para ve makam insanları layık olmadığı işlerin başına geciriyor. Bir oğretmen, bir imam, bir hemşire bir asgari ucretlinin 2 misli ucret alırsa, bir hakim savcı bir asgari ucretlinin 4-5 misli maaş alırsa ve dolaylı yoldan 100-150 bin TL goturenleri olursa liyakatsız insanların oturduğu koltuklar kirlenecek, eğittiği cocuklar yanlış eğitilecek, vaaz verdiği cemaat inanmayacak ve baktığı hastanın egoist hemşirenin varlığından devlete ve adalete olan guveni sarsılacak. İnsanları sıkmaya gerek yok bence. Parayı en cok kazananlar memurlar mıdır? Hayır. Kendi sevdiği işi yapan insanlar her zaman daha cok kazanıyorlar. Bununla ilgili bir olay anlatmak istiyorum; Bir yerde bir simit satıcısı gormuştum her sabah kelli felli iş adamları geliyor kucuk bir tezgahtan simit alıp gidiyor ve her iş adamı 20-30 tane kadar simit alıp gidiyordu. Bende ucuzdur diye duşunup parasız olduğum bir donemde gidip bir simit aldım simitin 50 kuruş olduğu bir donemde adama 1 TL verdim adam 50 kuruş daha istedi ve ben cok şaşırdım evet herkes 50 kuruşa simit satamazken adam 1.5 TL den simit satıyordu, kucuk bir tezgahı vardı ve her gelen iş adamı 20-30 simit alıp gidiyordu. Bu duşuncelerle giderken simiti poşetten cıkardım ve bir lokma aldım ve o an farklı duşunmenin nasıl birşey olduğunu anladım. Simitin tadı cok guzeldi ve o gune kadar yediğim butun simitlerden dolayı dolandırıldığımı duşundum. Adamın gunluk kÂrı 2010 yılında 500-700 TL arasındaydı. Farklı duşunmek kolay değildir tabiki sizi kendi kulturune gore bir yaşama zorlayan aileniz sizi surekli frenleyecek ve hatta size kotuluk dahi yapacaktır. Sırf onlar gibi duşunmuyorsunuz diye size bile isteye kotuluk dahi yapacaktır ve "biz senin iyiliğini duşunuyoruz" diyeceklerdir. Ama siz sonunda kendinize "bu nasıl iyilik lan" diye soracaksınız. Cocacola'nın ikinci sahibi kolayı sıcak şerbet olarak satan birinci sahibinden farklı duşunerek almıştır ve sadece soğutarak dev firmayı kurmuştur, farklı duşunen Billgates bilgisayarı siyah kod ekranından bugunki mavi ekranına taşımıştır ve dev gibi bir firması olmuştur. Farklı duşunen birkac arkadaş Google'ı kurmuştur. Şunu diyebilirsiniz; "Yaa onlar hep devlet destekli ondan buyuyorlar" evet hep devlet destekli ama farklı duşunen bir devlet farklı duşunen insanları keşfetmiş. Farklı duşunen insanlar hayat icerisinde zorlanırlar coğu zaman, bazen ağır bedeller odeller ancak sonunda başarırlar ve onların başarısı kalır sadece ortada bir abide gibi. Diğer liyakatsız insanların oturdukları koltuklar kirlenmeye devam ederken sizde onların maaşını odemeye devam edeceksiniz taa ki Devletimiz Farklı duşunmeye başlayana kadar.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- ibzdg Farklı Duşunmek