Firefox kullanıcıların bildiği uzere Akıcı kaydırma ayarı varken, sayfa kaydırma cok hantal calışıyor.
Bu ayarı kapatınca, yumuşak olmayan kaydırma sorunu yaşıyorsunuz. Bu akıcı kaydırma ayarını kapatmadan, sayfa kaydırma hızını artırabilirsiniz.

İlk olarak arama cubuğuna about: Config yazıyoruz.
Karşımıza bir uyarı cıkıyor. Bu uyarıyı Riski kabul ederek devam et diyoruz.

Acılan arayuzden Tercih adlarında ara yazan arama kutusuna aşağıdaki kodu giriyoruz.

Kod:Panoya kopyala
mousewheel.min_line_scroll_amount

Cıkan seceneğin sağındaki kalem simgesine tıklıyoruz. Acılan arayuze istediğiniz sayıyı vererek kaydırma hızını artırıyoruz. Deneyimime gore "30" ustu aşırı hızlı oluyor. İlk olarak "25" deneyebilirsiniz. Eğer fazla hızlı gelirse kademe kademe azaltarak test edin. Bu ayarı yaptıktan sonra sayfayı kapatmanız yeterlidir. Tarayıcıyı yeniden başlatma gibi bir şeye ihtiyacınız yok.

Ben de Windows'un kaydırma ayarı "5" olarak ayarlıyorum. Varsayılan olarak "3" gelmesi lazım, bu bana biraz yavaş geliyor. Kendim bunu belirli aralıklarla artırdım ve 25 sayısının benim icin ideal olduğunu fark ettim. Siz de buraya istediğiniz sayıyı deneyerek, akıcı kaydırma ayarının hantallığından kurtulabilirsiniz.

Bu ayarı diğer Gecko alt yapılı tarayıcılarda da kullanabilirsiniz.

Ayrıca Firefox icin onerdiğim ayarlara goz atabilirsiniz.
Rehber: Firefox ayarlarım Firefox cok kullanan biri olmadığım icin, başlığa tavsiye ettiğim ayarlar yazmadım. Kişisel ayarlarım ve uzantı tavsiyelerimdir. Ayarları uygulayıp, uygulamamak size kalmıştır. Genellikle gizlilik odaklı ayar yaptığımdan, hayatınızı kolaylaştıran ayarları kapatabilirim. Ayrıca bağlantıdaki...
www.technopat.net