Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Bu yıl 20 bin oğretmenin daha alımını yapacağız, ilana cıktık. 10 bin oğretmenin de ağustostan sonra alımını yapacağız" dedi. 2017 sozleşmeli oğretmenlik başvurusu bugun başladı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, dun gittiği İzmir'den 30 bin oğretmen alımı mujdesi verdi.

İzmir İl Milli Eğitim Mudurluğunu ziyaret eden İsmet Yılmaz, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Konferans Salonu'nda okul mudurleriyle bir araya geldi.

PERFORMANSA GORE KADRO

Sozleşmeli oğretmenlik sistemine gectiklerini anlatan İsmet Yılmaz, şoyle devam etti: “Bunu yapmak zorundayız ki Turkiye'nin dort bir tarafına kaliteli eğitimi verelim. Muş'ta diyor ki 'Gecen yıl 3 bin 500 oğretmen atadınız, 2 bin 500'u, 2 bin 800'u dondu.' Geriye kaldı 500-600 oğretmen. Yani bir yıllık oğretmenlerle eğitim kalitesinin artırabilmek mumkun değil. Oğretmen, kaliteli eğitim verebilmek icin oğrencisini, ailesini tanımalı. Sozleşmeli oğretmenliği cıkardık, en az 4 yıl sozleşme olacak, her yıl sozleşmesi yenilenecek. Performansı iyi olanlar da kadroya gececek."

SOZLEŞMELİLER MEMNUN

Gecen yıl bu kapsamda 20 bin oğretmeni goreve başlattıklarını herkesin bundan memnun olduğunu anlatan İsmet Yılmaz, “Bu yıl 20 bin oğretmenin daha alımını yapacağız, ilana cıktık. 10 bin oğretmenin de ağustos sonrası alımını yapacağız” dedi.

BAŞVURULAR BAŞLADI

MEB, 90 branşta 20 bin 127 oğretmen ataması icin kontenjan dağılımı ve takvimini acıklamıştı.

On başvuruların alınması ve sozlu sınav merkezlerinin ilanı icin surec, bugun başladı. 21 Mart 2017 tarihine kadar devam edecek olan bu işlemlerin ardından adaylar, 27 Mart tarihinde sozlu sınava alınacakları sınav merkezlerini oğrenecek.

kAYNAK