MEB İsmet Yılmaz, yeni donem eğitim sistemi ile ilgili bilgiler verdi. Onumuzdeki donem eğitim sisteminde oğretmenlere performans olcumu getirileceğini anlattı. Bakan Yılmaz'ın eğitim sistemi ilgili acıklamaları haberimizde yer alıyor Kaynak: MEB İsmet Yılmaz Oğretmenlere Performans Olcumu Getirilecek

MEB İsmet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Mudurluğu tarafından duzenlenen şehit aileleri ve gaziler icin verilen iftar yemeğinde eğitim sistemi ile ilgili acıklamalarda bulundu. Turkiye’nin gecmişe oranla daha da geliştiğini ve bu durumu eğitime borclu olduğunu ifade etti.Turkiye’de eğitim gecmişe oranla gelişmeye devam etse de henuz istenilen hedefe ulaşılmadığını acıklayan Bakan İsmet Yılmaz eğitimde olan eksiklikleri onumuzdeki donem elimizden geldiği kadar tamamlayacağız dedi. 2002 yılında ilkoğretime erişim yuzde 91 iken 2017 yılında bu oranın yuzde 97 olduğunu, ilkokulu bitiren her iki oğrenciden sadece biri liseye giderken bu oranın 2017 yılında yuzde 82 olduğunu acıkladı. 2002 yılında liseyi bitiren 100 oğrenciden 14’unun universiteye gidebildiğini, 2017 yılında ise 100 oğrenciden 41’inin universiteye gidebildiğini belirtti.Eğitim sisteminde oğretmenler ile ilgilide calışmaların bulunduğunu acıklayan Bakan Yılmaz, oğretmenlerimizi hizmet ici eğitime alacağız, oğretmen akademisini hayata gecireceğiz ve oğretmenlerle ilgili performans olcumu getireceğiz dedi. Sınıflardaki oğrenci sayısı azalacak, oğretmen sayısı artırılacak, oğretmen başına duşen oğrenci sayısı azalacak ve daha kaliteli bir eğitim sistemi getirilecek. Ortaokul birinci sınıflar yabancı dil ağırlıklı hale gelecek. Mesleki ve teknik eğitime daha cok onem verilecek ve eğitime ayrılan butce artırılacak acıklamalarında bulundu. Kaynak: MEB İsmet Yılmaz Oğretmenlere Performans Olcumu Getirilecek

Kaynak