Milli Eğitim Bakanlığı sene sonu seminer calışmaları kapsamında bu yıl oğretmenleri istedikleri ilde almalarını sağlayacak mı? Turk Eğitim-Sen oğretmenler icin devreye girdi. İşte detaylar. Kaynak: MEB Oğretmenlerin Sene Sonu Seminer Calışmalarını İstedikleri Yerde Yapmasını Sağlamalıdır
Milli Eğitim Bakanlığı MEB'de gorev yapan ilkoğretim ve ortaoğretim kurumlarındaki oğretmenler her ders yılı başında ve sonunda iki haftalık seminer donemine katılmak durumundadırlar. Sene başı ve sene sonu seminerlerinde esneklik yapılması isteniyor.Bakanlık oğretmenlerin mesleki calışmalarını gorev yaptıkları il dışında yapmasına izin vermemesi mağduriyetlere yol actığı icin Turk Eğitim-Sen konuyla ilgili olarak gerek stajyer olsun gerek kadrolu veya sozleşmeli, 2017 yılı Haziran ayı icin seminer calışmalarının istedikleri ilde veya ilcede alabilmeleri icin gerekli calışmanın MEB tarafından yapılmasını talep etti.Turk Eğitim-Sen’in talep yazısı şu şekildedir:Milli Eğitim Bakanlığı bunyesinde yer alan İlkoğretim ve Ortaoğretim Kurumlarında gorev yapan oğretmenlerimiz her ders yılı başında ve sonunda iki hafta suren seminerlere katılmaktadırlar. Oğretmenlerimizin mesleki calışmalarını gorev yaptıkları illerde yapmaya zorlanmaları mağduriyetlere sebep olmaktadır.Bu durum hem mesleki calışmaların verimliliğini duşurmekte hem de oğretmenlerimizin memleketlerinden ayrı kaldıkları sureyi artırmaktadır. Her ikisi oğretmen olup da aynı yerde gorev yapamayan eşlerin yalnızca yaz tatillerinde bir araya geldikleri duşunulduğunde, bu seminerlere aynı yerde katılmaları yapılan seminerleri daha faydalı hale getireceğinden bu yondeki bir duzenleme kamu yararına da uygun olacaktır.Yukarıda izah edilen sebeplerle, oğretmenlerimizin stajyer, kadrolu ya da alan farkı gozetilmeksizin. 2017 yılı Haziran avı seminer doneminde yapılacak olan mesleki calışmalarını istedikleri il ya da ilce merkezinde yapabilmesine imkan verecek yasal duzenlemelerin gercekleştirilmesi hususunda gereğinin yapılması talep edildi. MEB’ten gelecek cevap merak edilmektedir. Cunku 10 gunluk surec sonunda seminerler başlamış olacak! İlgili talep yazısı icin TIKLAYINIZ.
Kaynak
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- İlkokul, Ortaokul
- Oğretmenler Sene Sonu Seminer Calışmalarını İstedikleri Yerde Yapabilmeli