SPOR Toto 1'inci Lig'e duşen Goztepe'de kulup hisselerinin yuzde 70'ini CEO'su olduğu İngiltere merkezli Sport Republic şirketi aracılığıyla devralarak Turk futbolunun ilk yabancı yatırımcısı olan Rasmus Ankersen, 5 yıl icinde kulubun farklı bir konuma geleceğini soyledi. İzmir Spor Kulupleri Birliği Vakfı'nın (İZVAK) profesyonel liglerde yer alan İzmir kuluplerinin başkan ve yoneticilerini spor medyasıyla bir araya getirdiği İzmir Ticaret Odası ev sahipliğindeki toplantıya katılan Danimarkalı spor adamı, kulubun mevcut durumu ve hedefleriyle ilgili acıklamalar yaptı.
Toplantıya Goztepe'de 8 yıl başkanlık yapıp halen kulubun yuzde 25 hissesini elinde bulundurarak Danimarkalı Ankersen başkanlığındaki yeni yonetim kurulunda da yer alan Mehmet Sepil, Futbol Federasyonu Yonetim Kurulu Uyesi Talat Papatya, Altay Başkanı Ayhan Dundar, Altınordu İdari Direktoru Barış Ertosun, Menemen FK Başkanı Bahri Ekmekcioğlu, Ekmas Sportif Faaliyetler CEO'su ve Bergamaspor Başkanı Barış Orhunbilge, TSYD İzmir Şubesi Başkanı Bahri Okumuş, TURFAD İzmir Şube Başkanı Bahri Vreskala ile birlikte gazete temsilcileri, spor yazarları ve medya temsilcileri katıldı.
SEPİL : ALTYAPI TESİSİ İNŞAATI BAŞLIYOR
Goztepe'de başkanlığı kendisinden devralan Rasmus Ankersen'le birlikle hafta başından beri bir takım ziyaretler gercekleştirdiklerini belirten Mehmet Sepil, kulupte ilk yonetim kurulu toplantılarını yaptıklarını, Torbalı'da daha once belirlenen arazide altyapı tesislerinin inşaatına başlayacaklarını soyledi. İzmir ve Turkiye'de bir ilk gercekleştiğini soyleyen Mehmet Sepil, "Rasmus Ankersen ile bugun ilk yonetim kurulu toplantımızı yaptık. Spor Bakanlığı, Futbol Federasyonu gibi bir takım onemli ziyaretler gercekleştiriyoruz. Torbalı'daki arazinin onunde bir engel yok. İlk toplantımızda burada altyapı tesisi inşaatına başlama kararı aldık. Tesisi 3 etapta yapacağız. İlk etapta 4 adet saha ve kamp merkezini kısa sure icinde inşaa etmeyi hedefliyoruz. Futbola farklı acıdan bakan, futbolu bilen bir grubu getirdik. Sport Republic şirketi farklı bir ekip. Bunu yaptıkları işlerle gosteren, en iyi yapan bir yapı. İzmir ve Turkiye adına heyecanlıyım. Ancak Ankersen'in elinde sihirli değnek yok. Rasmus ve ekibi 1 gunde mucize yaratmayacak. Basamaklar adım adım cıkılacak" dedi.
ANKERSEN: GOZTEPE, SOUTHAMPTON'DAN BUYUK
Toplantıya kendisi ve kariyerinden bahsederek başlayan Goztepe Başkanı Rasmus Ankersen, sarı-kırmızılıların tarihiyle İngiltere Premier Ligi'nde bu yıl Sport Republic olarak devraldıkları Southampton'dan daha buyuk bir kulup olduğunu dile getirdi. "İzmir kuluplerine ve beni burada sıcak karşıladığınız icin herkese cok teşekkur ederim" diyerek soze başlayan Rasmus Ankersen "Futbol yerel ve global bir oyundur. Ben Danimarkalı eski bir futbolcuyum. Yaşadığım sakatlık sonrası antrenor olarak kariyerime devam ettim. Danimarka'da bir akademi kurdum ve burada 5 yıl boyunca antrenor olarak gorev yaptım. İngiltere'de 14 yıl yaşadım ve burada futbolla ilgilendim. Londra'daki donemimde 5 kitap yazdım. Bunların arasında tum dunyada ses getiren bir kitap yazdım. Brendford'un sahibi bu kitabı okuyor ve ben onların radarına giriyorum. 8 yıl boyunca kendisiyle bir cok konuda fikir alışverişi yaptım. Kulubu en alt seviyeden ve en iyi yere getirdik" diye konuştu.
"KARŞIYAKA DERBİSİNİ VE ALTINORDU'YU BİLİYORDUM"
"Daha sonra Sport Republic şirketini kurduk ve bu proje ile dunya uzerinden kulupleri araştırdık" diyen Ankersen, "İlk olarak İngiliz Southampton'ı bunyemize aldık. Bu kulup bizim ilk sermayeli işimiz oldu. Goztepe, Southampton'dan daha buyuk bir kulup. Kucuk bir kulupten başlatarak buyuk bir kulube gecmiş olduk. Turkiye ve İzmir'e ilk kez 2 yıl once geldim. Buraya geldiğimde iki şeyi biliyordum, birincisi Karşıyaka-Goztepe derbisi ve Altınordu altyapısının başarısı. İkinci geldiğinde de gecen sezon Altay'ın Goztepe'yi 2-0 yendiği macta yer aldım. Bu mactan sonra Mehmet Sepil ile işbirliği adımı atmaya karar verdik. Turkiye'deki futbol tutkusu ve keşfedilmeyen bir potansiyel var. İzmir'e her geldiğimde diğerinden daha cok seviyorum. İnsanlarını cok seviyorum. Biz, İzmir'de futbol amacıyla calışmak icin buradayız. Altyapı ve tesisleşme icin yatırımlar yapmak ve daha iyisini geliştirmek icin projelerimiz var. Biz sadece 1-2 yıllık yatırımcı değil, daha uzun yıllarca kalan bir yatırım yapmak istiyoruz. İlk yıl bizim icin emekleme donemi ancak Mehmet Sepil ile olmak uzere bu işin ustesinden geleceğiz. Cok heyecanlıyım. 5 yıl sonra burada daha farklı bir şey konuşacağımızdan eminim" dedi.
"ONCE ALTYAPI SONRA SUPER LİG"
Soru cevap kısmında ise Super Lig'e hemen cıkmakla ilgili soruya Goztepe Başkanı Rasmus Ankersen, "Secim şansım olsa hemen Super Lig'e cıkmak isteriz. Ancak bu boyle değil. Şu an amacımız once altyapıyı en iyi şekilde sağlamak, guclendirmek ve sonra Super Lige cıkmak" şeklinde cevap verdi. Teknik ekipte farklı yapılanmaya giderek Radomir Kokovic'i futbol metadolojisi direktoru, Ekrem Dağ'ı başantrenor olarak goreve getiren Goz-Goz'de Ankersen, Turk futbolunda disiplin ve antrenman sisteminin değişmesi gerektiğini dile getirerek, "A takımdan altyapıya kulubun tum birimlerinde aynı takım savunması ve aynı hucumunu oturtmaya calışıyoruz. Bunda futbolcuların fiziksel gelişimleri de onemli. Bunun icin altyapı cok onemli. Aslında bunu buz dağı gibi gorebiliriz. Buz dağının zirvesi sonuctur ama altında bir suru calışma mevcut" dedi. Planlı ve projeli bir yonetim tarzını savunan Ankersen, Turkiye'nin şu anki futbol iklimi ve altyapı hakkında goruşleri sorulduğunda ise, "Bugunku yonetim kurulunda altyapı icin ilk fazı başlatacağız. Oncelikle dort saha, tesisler yapılacak. Uc aşamalı şekilde bu altyapı tesislerini tamamlamayı duşunuyoruz. Şuan takımın durumundan memnun değilim ancak son uc dort haftada takımımızla ile calışmalarımıza devam ediyoruzo ifadelerini kullandı.
2030'DA MİLLİ TAKIM HEDEFİ
Spor Toto 1'inci Lig'de bu sezon alt sıralarda kalan Goztepe'nin performansından memnun olmadığını ama takımın gelişme gostereceğini belirten Rasmus Ankersen, 5 yıl icerisinde nasıl bir Goztepe hayal ettiği sorusuna, "5 yıl icerisinde buyuk bir akademi kurup, genc futbolcuların Avrupa standartlarında olacağı bir sistem yaratmak istiyoruz. Brendford'da da aynı şeyleri yaptık. Futbol aklının olduğu yerde bir ust kategoriye cıkınca her şey farklılaşıyor. 22 takımlı İngiltere Championship'te olmak kolay değil. Kume duşen ekiplerden ortalama ikisi tekrar Premier Lig'e cıkıyor. Takımlar orada asla telaş yapmıyorlar" ifadelerini kullandı. Danimarka'da FC Midtjylland'ı aldıklarında hedefleri olduğunu soyleyen Ankersen, "2005 yılında kulubumuzden iki futbolcu Afrika Kupası'nda yer almıştı. Hic bilinmeyen bir takımdan iki iyi oyuncu yarattık. 2030 yılına kadar Goztepe'den de 3-5 sporcuyu milli takımlara gondermek en buyuk hayalimiz olacaktır" şeklinde konuştu.
İZVAK BAŞKANI ERTEN: TUM TURKİYE'YE ORNEK BİR YAPIYIZ
Toplantıda 100 yılı aşan şanlı tarihleri ile İzmir kuluplerinin kentimizin en değerli markaları olduğunu, bunun bilincinde ve sorumluluğunun farkında olduklarını belirten İZVAK Yonetim Kurulu Başkanı Ali Erten, "Hic bir şehirde olmayan ornek bir birlikteliğimiz var. Sahada rakip olan kuluplerimiz, saha dışında iş birliği ve dayanışma icerisinde hareket edebiliyorlar. Bu konuda Tum Turkiye'de ornek oluşturuyoruz. İzmir'imizde bunu sağlamayı hep beraber el ele vererek başardık. Destek olan herkese cok teşekkur ederiz. Bunu daha cok geliştirmek icin caba harcıyoruz ve harcayacağız. Aynı şehirdeki kuluplerimizle bir olup guclu bir İzmir'i yaratmak istiyoruz. İzmir'imize ve Turk futboluna, genclerimize inanarak, guvenerek Goztepe'miz vasıtası ile Turk futboluna yatırım yapan Rasmus Ankersen'e de teşekkur ediyoruz, hoş geldiniz diyoruz. Daima yanında olacağız" dedi.
PAPATYA: TFF OLARAK HAKEM ATAMALARINDA YAPAY ZEKAYI KULLANACAĞIZ
İzmir'den 11 yıl sonra Futbol Federasyonu yonetimine giren ilk isim olan Talat Papatya, Rasmus Ankersen'in Goztepe yatırımın tum İstanbul'da konuşulduğunu belirterek, "Umuyoruz bu birliktelik Turkiye'ye ornek olur. Bundan dolayı da İzmirliler olarak memnunuz. Federasyondaki gorevlerimizin farklılık yaratacağına inanıyoruz. Gecmişte şikayet ettiğimiz hakem atama konularını yapay zeka ve algoritmalarla bunu destekleme ve problemleri insan hatasından cıkartıp, ortadan kaldırmak istiyoruz. TFF 2 ve 3'uncu Lig'in canlı yayın haklarının verilmesi ve canlı yayınlanacak olması kulupler ve futbolseverler icin guzel bir gelişme oldu. Ciddi anlamda butcelere de pozitif bir artısı olacak. Gecmiş donemlere bakıldığında kuluplerin yayın gelirlerinde yuzde 120 ve 130 artış olacak. Ayrıca genc oyuncuların izlenmesi ve tanıtımı acısından da iyi bir fırsat olacak. Ben, federasyona hepinizin desteğiyle secildim. TFF kurullarında İzmir'den 11 yıldır kimse yoktu ve artık bunu kırdık. İZVAK Başkanı Ali Erten, TFF Fair-Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu'na secilirken, İZVAK Yonetim Kurulu uyesi Gokhan Kışla da Dış İlişkiler İcra Kurulu'na alındı. Devletimizin 100'uncu yılı kutlayacak olmasından dolayı da proje ve fikirleri İZVAK catısı altında geliştirmek istiyoruz. Elimizden geldiğince sorumluluklarımızı yerine getirmek icin calışacağız" diye konuştu.
EKMAS CEO'SU ORHUNBİLGE: İZMİR'E YAKIŞACAK BİR YATIRIM YAPIYORUZ
Ekmas Sportif Faaliyetler CEO'su Barış Orhunbilge, toplantıda 1 Ağustos ayından itibaren Menemen Belediyespor ve Bergama Belediyespor'u almak icin yola cıktıklarını belirterek, "Bir aylık surede iki kulubun idari, teknik ve transfer surecini yonettik. Taşınmaz ve buna benzer işleri de yaptık. İzmir'e yakışacak bir yatırım yapıyoruz. Menemen FK'da bu sureci tamamladık. 29 Eylul'de Bergama FK'nın da işlemleri tamamlandı. Yakın zamanda yeni ismimizle Bergama'da da bu yola cıkıyoruz" acıklamasını yaptı.
MENEMEN FK BAŞKANI EKMEKCİOĞLU: VOLEYBOLA YATIRIM YAPACAĞIZ
Menemen FK Başkanı Bahri Ekmekcioğlu, kuluple ilgili, "Ekmas Grubu olarak sportif yatırımlara başladık. Takımımızı hızlı bir şekilde Afyon'daki kampa goturduk. Lige hızlı bir giriş yaptık. Şu an iyi durumdayız. İdari anlamda hem yeşil sahada hem de yeşil sahanın dışında etkinlikler yapıyoruz. Eko Menemen projemizle haziran ayının sonuna kadar diğer sosyal projelerimize yola devam edeceğiz. İlerleyen zamanlarda da kadın voleybola yatırım yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.
ALTINORDU DİREKTORU ERTOSUN: ALTINORDU OLARAK MİSYONUMUZA DEVAM EDİYORUZ
Her zaman olduğu gibi enerji ve heyecanla temel misyonumuz doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz diyen Altınordu İdari Direktoru Barış Ertosun, "Goztepe'nin yeni yonetim ve oluşumuna başarı diliyoruz. İzmirliler olarak onların her zaman yanındayız" ifadelerini kullandı.
ALTAY BAŞKANI DUNDAR: ALTAY İCİN UMUT SEZONU
İZVAK'ın organizasyonunda gecen sezon transfer yasağıyla Super Lig'den duşen, yola takımda kalan eski oyuncular ve altyapı ağırlıklı kadroyla devam eden Altay'ın mevcut durumunu hatırlatan Başkan Ayhan Dundar, "Transfer yasağı kapsamındaki borcumuz 12-13 milyon Euro civarında. Yasağı acmak şu an mumkun değil. Sezon başında gecmiş donemden gelen futbolcularımızın takıma gec katılmasından dolayı iyi sonuclar alamadık. Ancak toparlanma surecindeyiz. Amator şubelerde de elimizden gelen cabayı gostermeye devam ediyoruz. Kadın futbolunda Super Lig'de yer alıyoruz. Genc oyuncularımızla Voleybol 2'nci Ligi'nde yer alıyoruz. Biz, bu sezona "Umut Sezonu" adını verdik ve cok zor bir sezon olacak. İnşallah bu liglerde uzunca yıllar kalacak bir yapı sağlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.
Goztepe Başkanı Ankersen: Goztepe Southampton'dan buyuk
Spor Haberleri0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Goztepe Başkanı Ankersen: Goztepe Southampton'dan buyuk