Tokat ’ta liseyi imam hatipte başarı ile bitirdikten sonra universiteyi ise sağlık bolumunde okuyan 18 yaşındaki Osman Rafet Okur, insan taşıyabilen drone ve akıllı kopek kulubesi tasarımından sonraki yeni projesi ile gorenlerin takdirini topladı. Merkeze bağlı Buyukyıldız koyunde yaşayan Okur (18), yaptığı yazılım sayesinde sesli komutla otomobil calıştırmayı başardı. 1983 model Renault Toros marka otomobile sesli komutla otomobili calıştırma, kapatma, ışıkları yakma gibi ozellikler ekledi. İHA ’nın haberine gore; cep harclıklarından biriktirerek satın aldığı elektronik parcalarla yazılım yapıp otomobile entegre eden Okur, cep telefonundan komut vererek otomobili anahtarsız şeklide calıştırıp kapatabiliyor. Cocukluğundan beri elektronik işlere ilgisi olduğunu belirten Okur, şu acıklamalarda bulundu: “Yıllardır kapının onunde calışmaz bir vaziyette duran araba vardı. Bu arabayı once sanayiden eski araba parcalarıyla topladım. Kendim calıştırır vaziyete getirdim. 1983 model otomobile ama yazılım yapabiliriz dedim. Yazılım geliştirme kartlarını kullanarak, kendi yazılımı yaparak bu arabayı hem sesle calıştırabilir, kapatabilir, farlarını acabilir, kaloriferini kapatabilir vaziyete getirdim. Şu an elimdeki imkanlarla sadece calıştırıp farları yakabiliyoruz.” Tokat'ta, 1983 model arabaya kendi yazılımı ile yeni ozellikler ekledi
Eğitim hayatının yetenekli olduğu bolumun dışında devam ettiğini ifade eden Okur, "Eğitim hayatım biraz farklı yonde. Universitede sağlık bolumune gidiyorum. Ama kendim ansiklopedi olsun yani internet olsun oradan oğrenerek boyle şeyler yapmaya başladık. Yazılımı da internetten kendim oğrendim hicbir ders almadan. Elektronik okumayı duşunuyorum ama sınava girince yapamıyorum. Matematik dersim kotu. Diploma sahibi olmasak da eminim ki bir muhendis kapasitesine ulaşacağımı zannediyorum." diye konuştu. Cuneyt Okur, oğlunun keşfedilemeyen bir yetenek olduğunu belirterek, "Allah herkese boyle cocuklar nasip etsin. Cocuklarımın yapmış olduğu projelerde her zaman arkalarındayım. Hicbir zaman engellememişimdir. Her zaman yardımcı olmuşumdur. Ama bizim imkanlarımız bu kadar. Boyle cocuklara devletimiz sahip cıkarsa daha iyi olur. Bizim parayla bir işimiz yok, onemli olan bu vatana hayırlı insanlar olması." diye konuştu.