İstanbul'da gercekleşen 2022 Ampute Futbol Dunya Kupası'nın finalinde Angola'yı 4-1 mağlup ederek şampiyonluğa ulaşan Ampute Futbol Milli Takımı, Genclik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Sinan Erdem Spor Salonu'nda bir araya geldi.
Etkinlikle milli oyuncuların yanı sıra Turkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Muaz Ergezen ve Ampute Futbol Milli Takımı Teknik Direktoru Osman Cakmak da yer aldı.

Genclik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, şampiyonlarla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını soyleyerek, "Kupayı buraya getiren, bu kupada teri olan, bu kupaya gayret gosteren tum arkadaşlarımız burada. Sevinci paylaşmak uzere, bu heyecanı paylaşmak uzere bir aradayız. Bu kadro bugune kadar şampiyonluğa ulaşan bu yolda, bu ulkeye, bu millete pek cok sevinci yaşatan kadro. Alınan kupa da bu işin zirvesi. İnanıyorum ki bundan sonraki surecte bu yolculuk, bu tırmanış devam edecek. Ben burada ozveriyi goruyorum, inanmışlığı goruyorum. Hem musabakalarda, hem musabaka oncesi antrenmanda ve hem bu surecte, pandemi surecinin zorluklarında bile bu ekibin gayretlerine şahit oldum. Gelinen nokta bu guzel gunde, İstanbul'un bu guzel ikliminde bir aradayız. Ben tum ekibimize, bu anlamda inanan, gayret gosteren tum arkadaşlarıma gonulden teşekkur ediyor ve tebriklerimi sunuyorum. Milletimiz, 85 milyon, bu surecte hakikatten bu ekibe inandı. İstanbul'umuz, bu organizasyon tarihinde en guzel ev sahipliği yapan sembol şehrimiz oldu. Halkımızın bu anlamdaki ilgisi bize elbette her daim gurur veren, guc veren bir unsur. Ben bu vesileyle aziz milletimize teşekkur ediyorum. Cumhurbaşkanımızın her daim sporu bizzat takip eden ve en guclu şekilde destekleyen yonu, liderliği pek cok branşta olduğu gibi ampute futbolunda da cok ciddi bir başarıyı getirdi. O gun kendileri bizlerle birlikteydiler, o gururu ve heyecanı birlikte yaşadık. Kendilerine şukranlarımı arz ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Ampute Futbol Milli Takımı, Bakan Kasapoğlu'na milli takım forması hediye etti.