Herkese merhaba. Bu rehberimde HDD ve SSD'deki silinen verileri kurtarmayı detaylı bir şekilde anlatacağım. Yanlışlıkla veya format ile silinen verileriniz olabilir. Bu rehber yardımıyla verilerinizi kurtarabilirsiniz. Daha once bu işlemin zıttı olan HDD ve SSD'deki verileri kurtarılmayacak şekilde silme isimli bir rehber yapmıştım. Ona da bakabilirsiniz.

Verileri kurtarmak icin Recuva (ben ucretsiz versiyonu kullandım) isimli programı kullanacağız. Klasik ileri, ileri bir kurulum yapacaksınız. Programı kurduk. Şimdi yapmanız gereken şey depolama birimini bilgisayara bağlamak. İsterseniz SATA kablosuyla direkt sisteme bağlayabilirsiniz, İsterseniz de harici olarak bağlayabilirsiniz. Bunun icin "harici HDD kutusu" veya "SATA to USB kablosu" apatlarından birine ihtiyacınız var.

Kurtarmak istediğiniz verilerin turunu secin. (Ben ornek olarak her turden dosyaları kurtarmak icin "Diğer Dosyalar" seceneğini sectim.)

Kurtarmak istediğiniz verilerin konumu secin.

"Derinlemesine Taramayı Ac" seceneği secili olsun.

Tum verileri secmek icin sol ustteki kutuyu, ozellikle kurtarmak istediğiniz bir veriyi secmek icin yanındaki kutuyu işaretleyin.
Son olarak kurtar seceneğini secin ve verilerin kaydedilmesini istediğiniz klasoru secin.

Not: Kurtarmak istediğiniz veriler rehberimdeki kadar detaylı işlemler yaparak silinmedi ise %99 ihtimalle kurtarılacaktır. Fakat detaylı işlemler ile silindiyse kurtarma ihtimaliniz duşuktur. Yine de denemekte fayda var.

Not 2: Kurtarma işleminin tamamlanması birkac saat surebilir.