Yakın zamanda sıklıkla konu oluşturan kullanıcılar, aynı sorunlardan dolayı konu oluşturuyorlar ve konularında sordukları şey ise "Gorev yoneticisindeki bilinmeyen veya Program adındaki şey nedir?" tarzında oluyor.
Surprizbozan: Ornek konular [Cozuldu] Başlangıctaki "program" nedir? - Technopat Sosyal Arkadaşlar Skype kurumsalı sildiğimden beri boyle bir şey oldu. Bunu nasıl kaldırırım buradan? Sağ tıklayınca dosya konumuna da gidilmiyor.
www.technopat.net

Cozuldu: Gorev yoneticisindeki RtkAudUservice64 ve Program nedir? Merhaba, Gorev yoneticisi > başlangıc bolumune girdiğimde iki tane bilmediğim programın olduğunu gordum sizce bunlar nedir? Zararlı mıdır? Zararlı ise nasıl kaldırabilirim?
www.technopat.net

Gorev yoneticisi başlangıctaki "Program.exe" nedir? İyi gunler, bugun gorev yoneticisinde şoyle bir uygulama gordum. İnternette arattığımda trojan diyenler var. Kaspersky tam tarama calıştırdım ama virus bulamadı. Yardımcı olur musunuz? Uygulama program diye gozukuyor bu arada.
www.technopat.net

Başlangıc yoneticisi garip program Arkadaşlar resimde gorunduğu gibi başlangıc kısmına "program" diye bir şey geldi devre dışı bıraktım ama dosya konumunu ac seceneği yok. Bu neyin nesidir? Antivirusle PC'yi tarattım bir şey cıkmadı. Nasıl bulup silebilirim ben bunu? Şupheli bir şey gibi gorunuyor.
www.technopat.net

Gorev Yoneticisi Başlangıc Uygulamalarında ''Program'' Sorunu Merhaba arkadaşlar. Başlangıc uygulamaları arasında "Program" adında ne olduğunu bilmediğim bir program var. Bunu nasıl kaldırabilirim?
www.technopat.net

Gorev Yoneticisi Başlangıcta ''Program'' Sorunu Arkadaşlar başlangıc uygulamalarımda, "Program" adında bir şey var. Bilgisayarımın izlendiğinden şupheliyim ne yapabilirim?
www.technopat.net

Gorev Yoneticisi Başlangıc Sekmesinde "Program" İsimli Uygulama Merhaba arkadaşlar, bugun bilgisayarımda otomatik başlayan programlara bakarken boyle bir şeye rastladım. Ne olduğunu cozemediğimden sizlere danışmak istedim.
www.technopat.net

Başlangıc Ayarlarında Bilinmeyen Program - Technopat Sosyal Bugun Faceit Launcher'ın başlangıcta acılmasını engellemek icin gorev yoneticisini actığımda "Program" adında adı sanı olmayan bir program gordum. Bu nedir? Bundan nasıl kurtulurum?
www.technopat.net

Kullanıcılar; daha once gormedikleri veya "Program" adına sahip olan hizmetleri gorduklerinde, bir tehdit olduğu kanısına varıyorlar. Bundan dolayı kullanıcılar; internette bu hizmeti direkt olarak araştırıp, virus ya da başka bit tehdit unsuru olduğu konusunda daha cok endişeleniyor. Cunku internette bunun hakkında acılmış internet sitelerinde coğunlukla bir tehdit olduğu konusunda bilgilendirmeler yapılıyor.

Oncelikle, coğu sitedeki gorduğunuz bilgilere direkt olarak doğru bilgi olarak yaklaşmayınız. Bu bilgilendirmeler yanlış bilgilendirmelerden ibarettir. Bir ismi bulunmayan veya Program adlı hizmetin amacı, sistem icerisinde bir tehdit oluşturmak değildir.

"Peki bu hizmetler bir tehdit değilse, neden başlangıc ogelerimde bulunuyor?" tarzında bir soru sorabilirsiniz. Bu hizmetlerin oluşması, kaldırmış olduğunuz yazılımların başlangıc ogelerinden kaynaklanır. Cunku kaldırmış olduğunuz yazılımlar (ozellikle denetim masası uzerinden), arkalarında bazen kalıntı bırakabiliyor. Ayrıca bu hizmetlere sağ tıkladığınızda, "Dosya konumunu ac" seceneği pasif hÂle gelir.
Bu sorunla sıkca karşılaşmamak icin denetim masası yerine, Bulk Crap Uninstaller kullanabilirsiniz.
Bulk Crap Uninstaller Bulk Crap Uninstaller (veya BCUninstaller) ucretsiz ve acık kaynak kodlu bir program kaldırıcıdır. Minimum kullanıcı girdisi ile buyuk miktarda uygulamayı kaldırmada başarılıdır. Artıkları temizleyebilir, sahipsiz uygulamaları tespit edebilir...
www.technopat.net

Bu hizmetlerin neden oluştuğu oğrenildiğinde, kullanıcılar bu hizmetleri kaldırma yoluna başvuruyorlar. Bu durumda da Microsoft'un sitesinde bulunan Autoruns adlı aracı kullanmaları gerekiyor. Bu sayede başkangıc ogelerini direkt olarak duzenleme seceneğine erişiyorlar.
Autoruns Autoruns; başlangıcta calışan hizmetlerinizin, bir dosyaya sağ tıkladığınızda karşınıza cıkan Windows gezgini penceresinin, zamanlanmış olarak hazırlanan yazılımların sureclerinin ve sistemde sonradan eklenen .dll uzantılı dosyaların detaylı bir...
www.technopat.net

Autoruns; başlangıcta calışan hizmetlerinizin, bir dosyaya sağ tıkladığınızda karşınıza cıkan Windows gezgini penceresinin, zamanlanmış olarak hazırlanan yazılımların sureclerinin ve sistemde sonradan eklenen .dll uzantılı dosyaların detaylı bir şekilde gosterilmesini sağlar. Aracı kullanabilmeniz icin .zip uzantılı dosyasını Microsoft'un sayfasından indirip, sisteminizin Bit ozelliğine gore dosyayı arşiv dosyasının icerisinden dışarıya aktarmanız gerekiyor.

Sistemim 64 Bit olduğu icin dosyayı arşivden masaustume cıkarıp, uzerine sağ tıklayarak "Yonetici olarak calıştır" seceneğine tıklıyorum. Bu sayede sistemdeki tum başlangıc hizmetlerine erişebilmesini sağlayabiliyorsunuz. Yonetici olarak calıştırılmadığı takdirde arac tam olarak gorevini yerine getiremiyor ve değişiklikleri kaydetme yetkisine sahip olamıyor.

!Konuda bahsedilen hizmetleri nasıl silebilceğinizi oğrenmek icin direkt olarak tablonun aşağısında bulunan alana odaklanabilirsiniz.

Aracı calıştırdığınızda karşınıza birden fazla sekmesi bulunan bir pencere cıkacaktır. Bu sekmeleri kısaca ozetleyecek olursak:

Hizmetin Adı​
Hizmetin Gorevi​
Everything​
Başlangıc ve Windows gezgini icerisindeki ogelerin detaylı bir şekilde gosterildiği alandır.​
Logon​
Sistem başlangıcında başlatılmak icin hazırlanan hizmetlerin bulunduğu bolumdur.​
Explorer​
Sadece Windows gezgini icerisindeki ogelerin gosterildiği alandır.​
Internet Explorer​
Internet Explorer icerisinde varsayılan olarak gelen hizmetlerin bulunduğu alandır.​
Scheduled Tasks​
Zamanlanmış olarak ayarlanan hizmetlerin bulunduğu alandır.​
Services​
Logon alanı dışındaki ogelerin bulunduğu alandır.​
Drivers​
Suruculerin ihtiyac duyabilecekleri hizmetlerin bulunduğu alandır.​
Codecs​
Sistem icerisindeki ses hizmetlerinin ihtiyac duyabilecekleri hizmetlerin bulunduğu alandır.​

Boot Execute​
Bazı yazılımların kayıt defterinde oluşturmuş olduğu değerlerin otomatik olarak calışması icin oluşturulan hizmetlerin bulunduğu alandır.​

Image Hijacks​
Bazı yazılımların anlık olarak calışması icin oluşturulan hizmetlerin bulunduğu bolumdur.​

AppInit ve KnownDLLs​
Yazılımların ihtiyac duyabilecekleri .dll uzantılı hizmetlerin bulunduğu alanlardır.​

Winlogon​
Windows'un başlangıcta acılmasını ayarladığı hizmetlerin bulunduğu alandır.​

Office​
Ofis yazılımınızın (Microsoft Office) diğer yazılımlar tarafından oluşturulan (genellikle antivirus yazılımları) hizmetlerinin bulunduğu alandır.​

WMI​
Windows'un yonetimsel aracları icin oluşturulan hizmetlerin bulunduğu alandır.​

Network Providers​
İnternet ortamında kullanılmak icin Windows veya yazılımlar tarafından oluşturulan hizmetlerin bulunduğu alandır.​

LSA Providers​
Windows tarafından kimlik doğrulama ve guvenlik paketleri icin oluşturulan hizmetlerin bulunduğu alandır.​

Print Monitors​
Yazıcınız tarafından oluşturulan hizmetlerin bulunduğu alandır.​

Winsock Providers​
Windows ağ yazılımınızın TCP/IP protokolune erişmesi icin oluşturulan hizmetlerin bulunduğu alandır.​

"Everything" bolumunde bulunan sarı renkteki hizmetler, sisteminizdeki uygulamaların kalıntısı olan ve başlangıc sekmenizde bulunan isimsiz veya "Program" adlı hizmetin sebebidir. Ayrıca yanlarında "Not file found" tarzında bir yazı da bulunmaktadır. Cunku sistemde kalıntı olarak kalmış bir hizmet olarak kalmıştı ve konumu sistem tarafından bilinmiyordu. Sarı renkteki hizmetlere sağ tıklayıp "Delete" seceneğine tıklayabilirsiniz. Tekrardan gorev yoneticinize baktığınızda aynı hizmetle karşılaşmayacaksınız ve sorununuz ortadan kalkacaktır.

Kırmızı renkteki hizmetleri silmemeniz gerekmektedir. Cunku Microsoft tarafından onaylanmamış veya veritabanına eklenmemiş bazı uygulamaların uzerinde bu renk gozukur. Orneğin AMD Radeon Software veya 7-Zip yazılımının bazı hizmetleri Microsoft tarafından veritabanına eklenmemiştir. Buna dikkat etmeniz gerekiyor. Sormak istediğiniz soruları konu icerisinde sorabilirsiniz.