Konsol ve grafik arayuzlu olmak uzere iki şekilde de bulunmaktadır. İkisi de aynı işlevi goruyor. Burada ben grafik arayuzlu olanı tercih ettim.
Kullanımı: İndirdiğiniz arşiv dosyasını cıkarttıktan sonra sisteminizde arkada calışan diğer işlemleri herhangi bir kayba uğramamak adına sonlandırın ve işletim sisteminize uygun olan (32-bit veya 64-bit) surumu secerek programı başlatın.
Crash testi icin: Hangi şekilde sisteme hata verdirmek istiyorsanız onu secin ve "crash" butonuna basın. Mavi ekran alacaksınız.
Kilitlenme ve donma testi icin: Hang seceneğine gelin ve uygun olan bir seceneği secerek "hang" butonuna basın. Deadlock seceneği uygulamayı yanıt vermez hale getirir.
Memory Leaking: Memory leak yapmak icin leak kısmına gelin ve sistemdeki dengeyi ne kadar bozmak istiyorsanız değeri ona gore yukseltin. İşlemi başlattığınızda sistemde calışan uygulamalarda ceşitli dengesizlikler veya goruntude bozulmalar meydana gelebilir.
NOT: Bu yazılım sisteminize hata verdirmek icin kullanılır. Hata alırken arka planda calışan programlardaki verileri kaybedersiniz bu nedenle arka plandaki onemli işlerinizi kaydetmenizi oneririz. Ek olarak guvenlik programları tarafından da ceşitli testlerde uyarılar alabilmeniz ihtimal dahilindedir. Sadece deneme yapacaksanız sanal makine uzerinde test etmenizi tavsiye ederiz.
İndirme Bağlantısı:
https://download.sysinternals.com/files/NotMyFault.zip