Anne beni bırakma!Yaşasın, yarın okullar acılıyor!
Ancak bu durum bazı anneler (bakımverenler) ve/veya cocuklar icin cok buyuk bir tedirginlik kaynağı.
Yarın sabah uyanınca psikosomatik olarak karnı ağrıyacak, okula girdiği an ağlama krizine kapılacak cocuklar ve oğretmenine cocuğumu teslim ederken ona - "sakın ağlama" diyip, arkasını donduğu an icinden cocuğuna "hadi ne olur koşarak gel, ayağıma yapış, anne gitme de" diyecek anneler( bakımverenler) olacak.
Her eğitim oğretim yılı başlangıcında olduğu gibi bazıları icin bu "ayrılma" buyuk bir kaygıya donuşecek ve saatler, gunler belki aylar surecek sınıf kapısı, okul kapısı nobetine donuşecek.
Okul fobisinin bircok nedeni olabilir.
Vakalarım arasında; Bir onceki okulunda oğle arası uyuduğu icin tum gun orda kaldığını zanneden ve bir sonraki eğitim-oğretim yılında annesini bırakmayan cocuk gibi. Annesini kaybettiği icin bakımvereni onu okula bıraktığı an, bakımverenini kaybedeceğini duşunen cocuk gibi. Eşinden ve diğer cocuklarından vazgecip bu cocuğunu kendi icin buyuten, gece uyurken aynı yatakta onunla uyuyan, gunduz yemeğini yerken kendi yemek kaşığını bile bağımsız kullanmasını istemeyen anne gibi. Bircok okul fobisi vakam oldu.
Okul fobisinin nedeni en kucuk akıla gelmeyecek şey de olabilir, kocaman bir bağımlılık sorunu da olabilir. Bu nedeni bir uzman bilebilir.
Gelin, yarın okul acılınca sorunla karşılışıyorsanız ailenizle birlikte sorununuz buyumeden bir uzmana başvurun.Herkese mutlu huzurlu eğitim- oğretim yılları diliyorum. Sevgilerimle...
GAMZE YUCEL
[h=2]İstanbul Diğer uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Anne beni bırakma!
Sağlık0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Anne beni bırakma!