İleride boyle 1.7 bilyon hata almamak ve sisteminiz stabil mi değil mi cok fazla merak ediyorsunuz?
İşte aradığınız bir rehber olabilir bir sistemin bilgilerini oğrenmek ve de stabilite testi nedir bu işler hangi programlar ile yapılır bakalım.
Gorselde gorduğunuz gibi CPU-Z bir sistem bilgisini oğrenmek icin sık kullanılan basit ve guvenilir bir program.
CPU: İşlemciniz hakkında bilgi verir ekrandaki gibi.
GPU ( Graphics): Grafik kartınız hakkında bilgi verir.
Mem ( Memory ): Gecici hafıza RAM hakkında bilgi verir.
CPU-Z bunlar dışında farklı seceneklerde vardır tabii ki de ama yeni bilgisayar alıp işlemcisi nasıl ekran kartı ozellikleri nedir gibi temel bilgileri oğrenmek icin idealdir.
Artık rehberin stablite ve sağlık kısmına geciyoruz.
OCCT.
Ekranda OCCT menusu goruyorsunuz ve bu program sisteminizi test eder ve de stabil mi değil mi hata var mı, yok mu gibi temel ve basit stabilite testleri icin idealdir.
Sol altta video oynatma gibi bir tuşu var ona tıklayıp sisteminizi test edebilirsiniz. ( Bana bu surumde hep komik gelmiştir
Gelelim depolama aygıtlarına HDD ve SSD sağlını ve ısısını oğrenmeye.
Cyrstal disk info.
Gorselde gorduğumuz gibi basit ve kolay programı acıyorsunuz size zaten kendiliğinden gosteriyor sağlık ve ısıyı ayrıca da diskiniz hakkında basit bilgileride icermekte.
Onemli: Eğer mikron veya Samsung gibi SSD marklarını kullanıyorsanız kendi yazılımlarını indirmeniz tavsiyem olacaktır.
Memtest64.
Memtest86 gibi RAM sağlınızı ve de stabilitesini test eder kullanışlı bir arayuzu var ve basit ayrıca da sol altta gorduğunuz gibi hata var mı kac dakikadır bu test oluyor gibi bilgileri icermektedir.
Tum testleri yaptıktan sonra sonuclarınızı not alın hata varsa burada konu acıp yetkili birinden yardım isteyebilirsiniz.
İlk rehber olsa da en iyisini yapmaya uğraştım. Ban yersem cevaplara donuş yapmam