İlk olarak NirCmd programını bilgisayarınızın sistem turune gore indirin.

Download NirCmd 64-bit Download NirCmd Ardından indirilen ZIP dosyasını klasore cıkarın. Klasore verdiğiniz isim onemli. O yuzden kısa ve basit bir isim tercihiniz olsun. Ben ismini "nircmd" olarak bıraktım.

Kurtarma Menusu'nde ekran goruntusu almaya başlamadan once masaustunde test yapın

İlk olarak CMD'yi yonetici olarak calıştırmakla başlayalın. CMD'yi actıktan sonra ZIP'ten cıkardığınız dosyanın konumunu bulup kopyalayın. Surprizbozan: Gorsel anlatım.

Ardından kopyaladığınız konumun sonuna "nircmd.exe" ekleyin. Ornek: "C:UsersxDesktopnircmdnircmd.exe". "X" yerine sizin bilgisayardaki kullanıcı adınız yazacak. Ardından gelen pencerede Copy to Windows Directory'e tıklayın. Gelen diğer pencerede de "evet" dedikten sonra pencereyi gelen uyarı penceresinin kapabilirsiniz. CMD'yi kapatmayın ama daha CMD'yle işiniz bitmedi Surprizbozan: Gorsel anlatım.

Şimdi sıra ekran goruntusunu nasıl alacağınızı anlatmaya geldi. Kaydetmek istediğiniz goruntuyu actıktan sonra klavyenizdeki "Print Scrn" tuşuna basın. Şimdi CMD penceresine geri donun ve bu komutu yapıştırın: "nircmdc clipboard saveimage D:screencapture.jpg". Ardından kaydetme konumu olarak nereyi sectiyseniz o klasore başarıp başaramadığınıza bakın. Ekran goruntusu klasorde oluşmadıysa nerede hata yaptığınızı anlamak icin hatanızı tespit edene kadar rehbere bakıp yeniden deneyin Yeni bir ekran goruntusu almak istediğinizde o goruntuyu acıp tekrar "Print Scrn" tuşuna basmayı unutmayın. "D:screencapture.jpg" kısmını nereye kaydetmek istediğinize gore duzenleyebilirsiniz. Birde birden fazla ekran goruntusu alacaksanız dosya ismini sayı vererek adlandırmanızı oneririm. Obur turlu işkenceye donuşebilir, her seferinde uzun isimler girmek.
Burası rehberin en can alıcı kısmı Eğer birden fazla ekran goruntusu alacaksanız her seferinde dosyalara farklı isim vermelisiniz. Yoksa dakikalarca uğraştığınız emekleriniz boşa gider. Elinizde sadece tek ve son resim kalır. Orneğin ben dosyaları "1,2,3..." diye isimlerini sıralayarak gittim. Her seferinde de not aldım, en son hangi rakamı yazdım diye. Masaustundeki testi başarıyla tamamladıktan sonra artık Kurtarma Menusu'nde ekran goruntusu almaya hazırsınız
Kurtarma Menusu'nde CMD'ye bir kere "C:UsersxDesktopnircmdnircmd.exe" yazmanız yeterli bu arada. Her yeni ekran goruntusu icin tekrar yazmanıza gerek yok. Surprizbozan: Kurtarma Menusu'nde CMD'yi acmak icin: