Download NirCmd 64-bit Download NirCmd Ardından indirilen ZIP dosyasını klasore cıkarın. Klasore verdiğiniz isim onemli. O yuzden kısa ve basit bir isim tercihiniz olsun. Ben ismini "nircmd" olarak bıraktım.
Kurtarma Menusu'nde ekran goruntusu almaya başlamadan once masaustunde test yapın
İlk olarak CMD'yi yonetici olarak calıştırmakla başlayalın. CMD'yi actıktan sonra ZIP'ten cıkardığınız dosyanın konumunu bulup kopyalayın. Surprizbozan: Gorsel anlatım.
Ardından kopyaladığınız konumun sonuna "nircmd.exe" ekleyin. Ornek: "C:UsersxDesktopnircmdnircmd.exe". "X" yerine sizin bilgisayardaki kullanıcı adınız yazacak. Ardından gelen pencerede Copy to Windows Directory'e tıklayın. Gelen diğer pencerede de "evet" dedikten sonra pencereyi gelen uyarı penceresinin kapabilirsiniz. CMD'yi kapatmayın ama daha CMD'yle işiniz bitmedi
Şimdi sıra ekran goruntusunu nasıl alacağınızı anlatmaya geldi. Kaydetmek istediğiniz goruntuyu actıktan sonra klavyenizdeki "Print Scrn" tuşuna basın. Şimdi CMD penceresine geri donun ve bu komutu yapıştırın: "nircmdc clipboard saveimage D:screencapture.jpg". Ardından kaydetme konumu olarak nereyi sectiyseniz o klasore başarıp başaramadığınıza bakın. Ekran goruntusu klasorde oluşmadıysa nerede hata yaptığınızı anlamak icin hatanızı tespit edene kadar rehbere bakıp yeniden deneyin
Burası rehberin en can alıcı kısmı
Kurtarma Menusu'nde CMD'ye bir kere "C:UsersxDesktopnircmdnircmd.exe" yazmanız yeterli bu arada. Her yeni ekran goruntusu icin tekrar yazmanıza gerek yok. Surprizbozan: Kurtarma Menusu'nde CMD'yi acmak icin: