Arkadaşlar oncelikle merhabalar. Konuyu yanlış bir bolumde acmışsam affola, yalnız komplike durumlar icerisinde bulunduğum icin Windows 10 ile ilgili acmak daha mantıklı geldi. Cunku şu anlatacaklarım ile hayrete duşeceksiniz. Ben Google Chrome kullanmayı bıraktıktan sonra ilk once bir sure Opera kullandım, daha sonra daha cazip gorunduğu icin Opera GX'e gecmiştim. Son 5 aydan fazladır sadece YouTube uzerinden yaşadığım gercekten yardımınızın gerektiği bir problemi acıklamak istiyorum. Ne kadar arama yaparsam yapayım bir turlu cozume erişemedim. Sorun şu ki, YouTube'a giriyorum. Herhangi bir video acıyorum. Opera'larda AdBlock mevcut biliyorsunuz. Video'yu actığımızda reklamı gec seceneğine tıklıyorum, yemin ederim Rus ruleti gibi, şansınız var ise video acılıyor yoksa tıkladığınız andan itibaren sayfa kilitleniyor. Yeni sekme acarak Video'nun linkini yeni sekmeye yapıştırarak video acılana kadar yapıyorsunuz. Zaten genelde 2. kopyala-yapıştır olayında video sorunsuz acılıyor. Esas sorun şu ki, video oynama esnasında aniden Opera kendi kendine kilitlenmeye başladı. Dahası bu kilitlenme oyle etkili ki, gorev yoneticisine erişmemi engelliyor. Hatta sıkı durun, ya kucucuk tarayıcı, ekran kartımı devre dışı bırakıyor, bilgisayarı şayet o an kendine getirebilirsem onboard modunda goruntu vermeye devam ediyor. Aygıt yoneticisinden ekran kartı bilinmeyen aygıtlara duşuyor, silip yeniden başlatıyorum ekran kartı aktif hale geliyor. Aygıt yonetisinden verilen hata kodu (43), Opera ise kilitlendiğinde hatırladığım kadarıyla "unknown hard error" vs. Farklı varsasyonlarda hatalar veriyor.
Sistemim:

MSİ B350M gami̇ng Pro anakart.
AMD Ryzen 5 1600X'i̇şlemci̇
Gski̇ll 16 GB Dual ki̇t RAM 2400MHz.
Zotac GTX1060 3GB AMP! Edi̇Ti̇on.
1 TB WD cavi̇ar Blue HDD.
Windows 10 V1909.
YouTube'da ise "enhancer for YouTube" kullanıyorum. Opera'da ve Gx'de yaşıyorum bunu. Chrome'da denedim sorun yok, ama Chrom'a donmek istemiyorum. Teşekkur ederim.

Dosya Ekleri Desktop Screenshot 2020.12.14 - 20.40.23.74.png 148,4 KB · Goruntuleme: 44