Dunyanın en iyi universiteleri 2023 yılı sıralaması belli oldu... Necmettin Erbakan Universitesi (NEU), Times Higher Education (THE) tarafından acıklanan Dunya Universiteleri 2022 sıralamasında 44'uncu sırada yer almıştı. Onemli bir artış kayeden NEU, bu yıl 14'uncu sıraya yerleşti. Gectiğimiz yıl devlet universiteleri arasında da 33'uncu sırada yer alan NEU, yeni acıklanan verilere gore 8'inci sıraya yukseldi. Ayrıca 2022 sonuclarında 1200+ bandındaki NEU, 2023 sıralamasında bir ust seviyeye cıkarak 1000-1200 bandında yer aldı.

Ote yandan NEU, THE Dunya Universiteler 2023 Sıralaması ‘
Oğretim ’ kategorisinde Turkiye ’de 8'inci sıradan 2'nci sıraya; dunya genelinde ise 720'nci sıradan 384'uncu sıraya yerleşti.
‘Uluslararası İş Birliği ’ kategorisinde başarı kaydeden NEU, 47'nci sıradan 15'inci sıraya yukseldi.

Dunya genelindeki en saygın universitelerin listeye girdiği THE World Rankings sıralamasında cok onemli bir yukselme kaydettiklerine dikkat ceken NEU Rektoru Prof. Dr. Cem Zorlu,
“Universite olarak son yıllarda yukselen başarı trendimiz son acıklanan THE Dunya Universiteler Sıralaması ’nda bir onceki yıla gore 30 sıra birden yukselerek 14 ’unculuğe yerleşmenin haklı gururunu yaşıyoruz.” dedi.

Araştırma, eğitim kalitesi, bilimsel yayıncılık, uluslararasılaşma, universite-toplum-sanayi iş birliklerine onem verdiklerini, yapılan yatırım ve desteklerin meyvelerini almaya başladıklarını vurgulayan Prof. Dr. Cem Zorlu, “
Akademik performansın artması, sıralamalarda daha ust konumlara ulaşmak adına calışmalara hız kesmeden devam edeceğiz. Hedefimiz Turkiye ’de ilk 10, dunyada ise ilk 500 universite arasında yer almak. Acıklanan bu listeye gore Turkiye ’deki devlet universiteleri icerisinde ilk 10 ’da yer aldığımızı goruyoruz. Gecen yıl 33'uncu sırada yer aldığımız listede bu yıl 25 sıra birden yukselerek 8'inci sırada yer aldık. Tabi bu başarının diğer ranking listelerinde de kaydedilmesi, başarımızın tescillenmesi anlamına gelecek. İnşallah o gunleri de cok yakında ulaşarak hedefimizi gercekleştirdiğimizi hep birlikte goreceğiz. Alınan sonuclar ve gercekleştirilen faaliyetler bir ekip calışmasının urunu. Bu sebeple kazanılan başarılarda emeği gecen, akademik performans noktasında katkı sunan tum hocalarımıza teşekkur ediyorum.” diye konuştu.

Turkiye ’de sıralamaya dahil olan universiteler icerisinde en genc universite unvanını korumanın yanı sıra THE WUR 2023 sonuclarında bircok koklu universiteyi geride bırakarak 14. sıraya yukseldiklerini vurgulayan Rektor Zorlu,
“Alınan bu sonuclar bizler icin cok onemli bir gosterge ve son yıllarda universitemizde bilimsel yayıncılığa verilen onemin bir yansıması. Bu noktada yurutmuş olduğumuz bilimsel yayıncılık ve akademik performans faaliyetlerinin, veriye ve bilimsel kanıtlara dayandırılarak surdurulebilir şekilde devam etmesinin onemli olduğunu ifade etmek istiyorum.” dedi.