Anksiyete kısa bilgiANKSİYETENİN TURKCE MEALİ KAYGIDIR . AMA NORMAL BİR KAYGI DEĞİL. KAYGI ESASINDA HAYATTA İYİDİR VE OLMASI GEREKİR. AZI KADAR (GAMSIZLIK) COĞU DA ZARARDIR. GUL DALINDA HERŞEY TADINDA GUZEL. ANKYETENİN ANORMAL OLDUĞU DURUMLARIN FARKI NE PEKİ. KİŞİ ANKSİYETE DURUMUNDA HAYATINI İDAME ETTİRME KONUSUNDA SIKINTI YAŞAR. KAYGI HALİ PSİKOLOJİK BİR RAHATSIZLIĞA DONUŞUR. VE ALTTAN DEVAMLI KİŞİYİ BİZZİKLER (LA BU BİZİM ORANIN LAFI BİZZİKLEMEK =RAHATSIZ ETMEK) HAAA ANKSİYETE COK DA ENDİŞE EDİLECEK BİR RAHATSIZLIK DEĞİLDİR. COZUM YOLLARI COKTUR. OZDEMİR ERDOĞANIN DEDİĞİ GİBİ PSİKOLOGA GİDİP BANA ELLERİNİ VER HADİ BANA YARDIM ET DERCESİNE GONULLU ŞEKİLDE YARDIM İSTERSENİZ DAHA DA KOLAY ATLATILIR.
PEKİ ANKSİYETE NASIL ANLAŞILIR. - Surekli gergin ya da kaygılı mısınız? Kaygınız işinizi, okulunuzu ve aile sorumluluklarınızı yerine getirmenizi engelliyor mu? Sizi sinirlendiren korkularınız var ve bunlardan kurtulamıyor musunuz? Bazı şeyleri belirli şekilde yapmadığınızda başınıza kotu birşey geleceğini duşunuyor musunuz? Sizi kaygılandırdıkları icin gunluk aktivitelerden uzak duruyor musunuz? Ani ve beklenmeyen kalbinizin hızlı carptığı panik atakları yaşıyor musunuz? Her yerde bir tehlike ve felaket olduğu duşunceniz var mı?
DUYGUSAL BELİRTİLERİ: Tedirginlik ve endişe duyguları Felakete odaklanma Gergin ve her an tetikte hissetme En kotu olasılığı duşunme Asabiyet (Sinirlilik) Huzursuzluk Tehlike işaretlerini gozleme
FİZİKSEL BELİRTİLERİ:-Kalp carpıntısı Terleme Sersemlik Sık idrar yapma ya da ishal Nefes almada gucluk Titreme ya da seğirme Kaslarda gerginlik Baş ağrısı Halsizlik UykusuzlukANKSİYETENİN BİR UST DEVRESİ PANİK ATAKTIR VE HER PANİK ATAK HASTASI BİR ANKSİYETE MAĞDURUDUR. AMAAA HER ANKSİYETE HASTASI PANİK ATAK OLMAYABİLİRBU HASTALIK DEPRESYONLA BİRLKTE GELİR VE TEDAVİDE HEM DEPRESYON HEM DE ANKSİYETE TEDAVİSİ ALMASI GEREKİR. YETER LAA TEDAVİ KISMINA GECECEM. PARMAKLARIM YORULDU. TEDAVİ: 1- KAYGINIZA MEYDAN OKUYUN. KAYGILARINIZLA İLGİLİ NOT ALIN. Bİ YERE KAYDEDİN. NE SIKLIKLA YAŞADIĞINIZI BİLİN. 2-BESLENMENİZE VE UYKU DUZENİNİZE MUHAKKAK DİKKAT EDİN. KANINIZDAKİ ŞEKERİN DUŞMESİ VEYA YATAKTAN UYKUSUZ GERGİN KALKMALAR KAYGI SEVİYENİZİ YUKSELTİR. 3- RECEP İVEDİK ABİMİZ GİBİ MEDİTASYON YAPIN. VEYA ACIN BİR SEZEN AKSU ŞARKISI (OY BEN ONA GURBAN OLURUM) DUZENLİ NEFES ALMA EGSERSİZLERİ YAPIN. GUNDE EN AZ 40 DK 4- ALKOL VE SİGARA KULLANIMINI AZALTIN. SOVMEDİM LA CİDDİ AZALTIN. 5- UZMAN YARDIMI ALINMASI GEREKİYORSA DAVRANİŞCI BİLİŞSEL TERAPİ VE FARKINDALIĞA DAYALI TERAPİ YONTEMLERİ UYGULANIR. 6- BENDOZODİYAZİNİNLER VE ANTİDEPRASAN İLACLAR KULLANILABİLİR. BU PSİKOLOGUNUZ VEYE PSİKAYSTRİSTİNİZİN VERECEĞİ Bİ KARAR.NE OLURSA OLSUN BU HASTALIKTA ASIL OLAN TERAPİDİR. İLAC TEDAVİSİ İKİNCİ AŞAMADIR. HADİ HEPİNİZE GENE SAYGILAR BENDEN
[h=2]Osmaniye Psikoloji uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Anksiyete kısa bilgi
Sağlık0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Anksiyete kısa bilgi