2014 yılında aldığımdan beri bilgisayarda işletim sistemi olarak bircok şey denedim. Donanım kısmen uyumlu olduğundan Mavericks Dual Boot'da yapmıştım vakti zamanında. Ubuntu'yu da bir muddet Windows ile Dual Boot kullanıp daha sonra bulunduğu disk bolumunu silmiştim. Şu an Windows 10 kullanıyorum ve bu sisteme hic temiz kurulum yapılmadı. Aldığımdan beri bunu gerektirecek bir hata vs. de karşıma cıkmadı acıkcası ve gayet memnunum.
2 Gun once 960 GB boyutlu bir SSD alıp disk klonlama yontemi ile tum sistemi SSD'ye aktardım ve şu an sorunsuz şekilde kullanmaktayım.
Minitool Partition wizard ve easeus Partition Master gibi programlar vasıtasıyla kullanılmayan bazı disk alanlarını sildim, taşıdım ve birleştirdim vs. buraya kadar her şey tamam. Fakat bu programlar ile baktığımda ufak boyutlu GPT bolumleri gormekteyim. Minitool'da bu alanlar ufak da olsa dolu gorunurken Easeus'ta "unused" GPT olarak gorulmekte. Bunlar sanırım eskiden kurulan sistemlerin arta kalan dosyaları.
Peki bu ufak bolumlerin gerekli/gereksiz olanlarını nasıl tespit edebilirim? Gereksiz bolumleri silip kafa karışıklığını onlemek istiyorum. Yoksa kendi haline bırakıp gereksiz riske girmemeli miyim?
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.