USB belleğimi guvenli cıkar demeden kullandığım ve avas isimli antivirus programı yuzunden bilgisayarıma virus bulaştığından dolayı bu sorunları yaşıyorum. Ayrılmamış, başlatılmamış şeklinde bulunan disk 1 (hard Disk'im) BIOS'ta sisteme takılan belleklerin bulunduğu bir Bolu'mde (SATA ile başlayan bir bolum is miydi) disable şeklinde duruyordu. Enable'a cevirdikten sonra sisteme girdiğimde artık ayrılmamış, başlatılmamış değil, RAW formatında gorunuyordu. İnternetten yaptığım araştırmalar sonucu, CMD uzerinden, diskpart komutu ile başlayan, ve bir kısımda diski secip (select disk 1 - ardından - clean) komutu girdiğim icin, RAW formatına donuşen hard diskim yeniden başlatılmamış halini almıştır. Diski başlat dediğimde veya yukarıda bahsettiğim komutları CMD'ye girmemden hemen sonra (create Partition primary) komutunu girdiğimde "bilinmeyen bir g/C hatasını" alıyorum. Duz mantık bir şekilde, "ya madem BIOS'a girip daha once disable iken enable yaptım diski, herhalde tekrar disable oldu diye girdim BIOS'a ama o da ne oyle. Hard diskim BIOS'ta takılı gorunmuyor

Korona virusu yuzunden evde hapis kaldık, bilgisayarcı da yok civarımda. Gozunuzu seveyim şu dostunuza bir yardım edin. Dun actığım soruma hic yanıt gelmedi zaten. Şimdiden teşekkurler.

Bilgiler: UEFI kurulum yapıldı, Windows 10 Pro 64 Bit, defalarca format attım sorun aynı. Format ekranında ayrılmamış halde bulunan hard diskim bilinmeyen bir g/C aygıtı hatası nedeniyle bicimlenmiyor. Bende SSD'ye Windows kurulsun diye devam ediyorum mecbur HDD'ye dokunmadan.